El llibre més esperat de l'any ja es pot comprar (i sobretot, llegir) a partir d'avui. Yo, el rey, l'esperada biografia novel·lada de Pilar Eyre sobre la figura del rei Joan Carles.

La portada ja crida molt l'atenció, amb l'emèrit acaronant un gos. Un gest d'afecte que, pel que es veu en el seu interior, no es va prodigar massa en repetir cap a la seva dona Sofia, la banyuda oficial del país.

portada llibre eyre joan carles

Ja s'han pogut llegir alguns fragments de la vida i miracles del Borbó. I el que molts pensàvem, que Joan Carles i Sofia fan el paperot des de fa anys, que no se suporten, pren una nova dimensió en comprovar algunes converses entre el matrimoni, que l'escriptora catalana novel·la, en base a anys d'informacions sobre els reis d'Espanya. Un dels passatges més curiosos de l'obra el trobem, tal i com indica Vanitatis, quan Joan Carles i Sofia ja tenien dues filles, Elena i Cristina, i no hi havia manera que els sortís un fill. Possiblement, l'únic interès comú que mai han tingut: un hijo varón que els assegurés que tindrien un hereu home a la Corona.

joan carles sofia jovesSofia i Joan Carles (GTRES)

Però és clar, per tenir un fill, abans cal una cosa. Ni cigonyes ni romanços. I pel que sembla, no era el que més desitjaven del món: "llevan tres años intentándolo, en esas fechas que saben que son las más fértiles. No les apetecía ni a uno ni a otro, lo que para los demás es un placer, para ellos se ha convertido en una obligación onerosa y cargada de responsabilidades". Què va fer Sofia? Llegir. No és que la lectura et deixi embarassada, però la reina va llegir un llibre del doctor Iglesias Puga, el pare de Julio Iglesias, un reconegut ginecòleg: "Para conseguir un embarazo aconseja guardar castidad el resto del mes y hacerlo solo dos días justo en medio del ciclo”.

Sofia mirada Joan Carles GTRESJoan Carles i Sofia (GTRES)

Joan Carles, i la seva incontinència, obligats a quedar-se reclosos dins la bragueta i sortir només dos cops al mes... Costa de creure que Juancar no es passés l'abstinència pel forro del Toisó dOr. Segons el llibre, el rei no parava d'humiliar la dona amb comentaris lamentables a un cosí seu: “¿Quién te crees que se me aparece en ese momento crucial? Comprenderás que no contribuye a que la cosa mejore, si aún fuera Marilyn Monroe...". Què roí. Ni que ell fos Paul Newman. Diuen que quan va néixer Felip i van veure que era un nen, Joan Carles es va desmaiar... Massa dies de castedat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat