Tenir un rei avui en dia és una anacronia. Però si el tens, com li passa a Espanya, com a mínim, que no faci el ridícul. I d'això els Borbons en saben molt. Si Espanya tingués un rei a l'alçada de les circumstàncies, quan s'hagués de dirigir a la ciutadania després d'un temporal de neu, no li caldria res més que fer el que toca en aquests casos: empatitzar amb la ciutadania, posar-se en la seva pell i lamentar les pèrdues, tant humanes com econòmiques. Fin de la cita

discurso felipe mirada perdida2

Felip VI (@CasaReal)

Després del Filomena, el que havia de fer Felip, l'ÚNICA cosa que havia de fer Felip, era dirigir-se als espanyols, solidaritzar-se, donar suport i agrair la tasca dels serveis d'emergència i voluntaris. No té més. Tan senzill, i tan humà, com això. En definitiva, verbalitzar de manera informal el que qualsevol amb dos dits de front pensa. No li calia memoritzar cap dada. En el seu cas, sent el cap de l'Estat, fer el discurs que toca en situacions com la que hem viscut... Però el rei espanyol ha tornat a fer el ridícul. Un cop més. Aquest dimecres Casa Real ha penjat a les xarxes les paraules que ha dit el rei arran de la nevada. Paraules d'escalf. Paraules que li han sortit del cor... O no. Més aviat, paraules que tenia escrites en un paper.

discurso felipe camara

Felip VI (@CasaReal)

Cal que en una ocasió com aquesta, on el que ha de dir està cantat, hagi de llegir-ho? Tan incapaç és de mirar a càmera, fixament, i dir el que ha de dir, el que li surti de dins? Doncs això és el que ha passat:

L'esperpent ha continuat amb una conferència telemàtica en l'obertura de l'onzena edició de l'Spain Investors Day. Una posada en escena grotesca, amb la tablet i la xuleta, la pantalla al davant, i ell mirant constantment el seu discurs, com en el missatge arran del Filomena. La cirereta del pastís, però, és precisament a la zona del plasma: unes cames darrere de la pantalla, suposem que un tècnic o algú de protocol per anar-li dient quan parlar. O ves a saber, potser un dels molts palmeros per anar-li dient que ho fa molt bé durant la connexió.

discurso felipe piernas

Felip VI (@CasaReal)

discurso felipe piernas2

Una imatge ridícula en que s'ha fixat l'experta en imatge Patrycia Centeno. Molt més, quan la compara amb una altra monarca que tot i portar-li quaranta anys, és molt més moderna que Felip. El que és penós és que ningú a Zarzuela hagi vist que és patètic enviar aquesta foto a les xarxes socials:

Spain Investors Day... El dia dels inversors espanyols... On haurien d'invertir a Zarzuela és en no fer més el ridícul. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat