Letizia s'ha quedat sense suports dins de Casa Reial. Des que es va iniciar la campanya de desprestigi contra ella a finals de l'any passat, no ha aixecat cap. Ella prenia totes les decisions de la corona, Felipe quedava relegat a un segon pla en la institució, malgrat ser la màxima autoritat. Tanmateix, la truita ha donat la volta i ara és ella la que es manté en silenci i en una segona línia.

L'últim any els Borbó han agafat massa força en una batalla que no acaba. Juan Carlos va visitar Espanya l'any passat fins i tot en set ocasions, almenys conegudes. I la família es va reunir en una infinitat d'actes familiars, com els aniversaris de Leonor, Sofia, Juan Carlos, Elena, o la graduació d'Irene i la confirmació de Sofia. Letizia sempre ha intentat apartar la família de Felipe de les seves filles per garantir el seu futur regnat. Els culpa de tots els mals de la corona.

Leonor Felipe Letizia Sofía Europa Press
Leonor Felipe Letizia Sofía Europa Press

Ara la família Borbó tornarà a reunir-se per donar un nou cop a Letizia. Es veuran les cares en el casament de José Luis Martínez Almeida i Teresa Urquijo dissabte vinent 6 d'abril. Fa mesos que els emèrits van rebre la invitació i finalment han confirmat la seva presència. No sabien que fer ja que la seva assistència implicava fortes mesures de seguretat i podrien incomodar la resta de convidats. Tampoc no volien ser els protagonistes d'un esdeveniment a què no pertanyien. I no podien posicionar-se a favor de cap partit polític, en aquest cas del Partit Popular.

Felipe i Letizia han declinat la invitació

Finalment, assistiran Juan Carlos i Sofia en companyia de les infantes Cristina i Elena, que també aniran acompanyats d'alguns dels seus fills, com Froilán i Victoria Federica. Ells seran només uns dels 500 convidats a aquest casament de la que es parlarà durant dies.

Pablo Froilán Victoria 60 anys Elena EFE
Pablo Froilán Victoria 60 anys Elena EFE

Aquest és un altre motiu pels que Letizia no aniria mai a aquest casament. Per educació i protocol, José Luis Martínez Almedia també ha convidat a Felipe i Letizia, així com a Leonor i Sofia que aquest cap de setmana encara estan a Madrid. Però lògicament, han declinat la proposta. L'alcalde de Madrid no s'enfada i tampoc Teresa, que és família de Juan Carlos, perquè saben perfectament que els reis no poden declinar-se a favor d'un partit polític, encara que en aquest cas només sigui una celebració d'amics o família. I Letizia no aniria a cap casament on fossin els Borbó, molt menys Victoria Federica. Si està la filla d'Elena no portaria Leonor i Sofia.

A més, Juan Carlos es quedaria com a mínim fins dilluns, ja que tota la família es reunirà en la missa homenatge a Gómez-Acebo.