En la família reial hi ha qui va a un esdeveniment com si fos l'espantaocells d'El mago de Oz després d'entrar a una botiga de 'Todo a 100' o hi ha qui aprofita per fer reivindicacions. I en poques hores hem assistit als dos estils diferents. I entre mare i filla. D'una banda, la infanta Elena, que ha anat als toros amb tots els accessoris que ha trobat al calaix de la tauleta de nit i se'ls ha posat al damunt en una postal barroca. De corrida feta un quadre.

elena i joan carles toros gtres

GTRES

Flors, barrets de palla, penjolls, polseres... La campechana filla de Joan Carles anant als toros com si anés a una festa de disfresses. I el seu pare que no vol ni mirar. Curiosament, hores abans s'ha produït una altra imatge similar entre pare i filla, canviant l'emèrit per Jaime de Marichalar i la infanta Elena per la seva filla, Victòria Federica. Tampoc eren els toros, sinó el torneig de tennis del Masters Series de Madrid, on Rafa Nadal va quedar eliminat i que s'ha endut finalment Djokovic. Però la que ha guanyat el premi a la sensibilitat amb el medi ambient ha estat la germana de Froilán.

victoria i marichalar 2 gtres

GTRES

Mentre el seu pare tenia un posat difícil, amb una suor freda i un rictus de cabreig, passant calor a la Caja Mágica on s'ha disputat el torneig, i de veintiún botones, la seva filla Vic apostava per un look casual, urbà, amb una jaqueta amb missatge que no es veia a primer cop d'ull. La petita de la infanta Elena té un nou outfit a afegir a la seva llista: el reivindicatiu. Una peça tipus gavardina d'una marca que lluita per la sostenibilitat al planeta, Ecoalf. La característica principal és el missatge escrit amb lletres gegants a la part del darrera, un dels lemes ecologistes més repetit dels darrers temps: "There is no planet B" ('no hi ha planeta B'), que pretén recordar-nos que o cuidem aquest planeta o no en tindrem un altre quan ens el carreguem.

jaqueta victoria federica gtres

GTRES

Que prenguin nota la seva mare, el seu avi i la resta dels Borbons, amants dels luxes de tota mena, i als que no sembla que la sostenibilitat del medi ambient els faci perdre la son. Ecoalf té el propòsit des de 2009 de crear peces de qualitat amb materials reciclats. Curiosament Victòria llueix aquesta peça el mateix dia que s'ha fet pública una foto del seu avi en un restaurant 'ultra' que penja fotos de Franco al seu compte d'Instagram...

Juan Carlos I @restaurantdelariva

@restaurantedelariva

Potser al que li caldria un bon reciclatge, a banda de l'anorac de Victòria, seria a la mateixa monarquia.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat