La reina Sofia no ha superat la infecció que la va dur a l'hospital. L'opacitat habitual de Zarzuela amb tots els temes íntims de la família Reial es manté en el cas de l'estat de salut de la mare del rei. Un absurd ja que tothom entén que als 85 anys Sofia de Grècia tindrà algun problema de salut. I no es tracta ni del rei, com Carles III, ni de la princesa, com Kate Middkleton. Dos casos molt recents que delaten el secretisme de la Corona amb la salut dels monarques. A Sofia la van enviar a l'hospital un dimarts a la nit i l'han enviat a casa el dissabte a la tarda. Tenia l'alta? La resposta és no del tot. A les fotos a la sortida de la Clínica Ruber, tota sola, sense cap familiar, s'hi aprecia un detall molt poc freqüent quan un pacient rep l'alta: segueix amb la via intravenosa punxada al canell. Per aprofitar la vena oberta i poder seguir subministrant-li antibiòtics a la reina a Palau.

f6fcad84da15ada244e66b2208463fab94eacfa0w
Sofia surt de la clínica amb la via intravenosa punxada al canell, EFE
La via de Sofia, Telecinco
La via de Sofia, Telecinco

A Zarzuela no van fer cap comentari sobre el tractament que ha de seguir rebent la reina a casa, però tampoc van explicar per què una infecció simple d'orina, una cistitis, que amb 48 hores acostuma a estar resolta, va fer que la reina seguís ingressada quatre nits. Les primeres alarmes a la premsa de tan perllongada estada a la clínica van fer que es precipités l'alta hospitalària dissabte a la tarda. Era urgent una foto de la reina Sofia amb bona cara. Van enviar un equip de maquilladores i perruqueres a la Ruber per tal de dissimular l'evidència, que Sofia està patint una infecció greu. El que no van calcular els experts en imatge és que a les fotos Sofia saludaria amb la mà on té la via intravenosa. Així va desfer tota sola el dispositiu per aparentar normalitat. I no: Sofia ha de seguir connectada per rebre més medicació. Si això és més greu que una cistitis segueix sent un secret.

a1dfd95e54610041965d8572b75e766227f59f3aw
Sofia sortint de la clínica, EFE

Zarzuela té molts mals hàbits però un és el de la manca d'informació. Quan Joan Carles va haver de ser hospitalitzat en trencar-se el maluc es desconeixia que el rei era a Botswana caçant elefants en companyia de la seva amant, Corinna. Quan Letícia i Felip tenien problemes greus de parella, per la relació amb Jaime del Burgo, la Corona mostrava imatges de petons impostats a les regates de Palma. Quan Urdangarin va sortir de la presó, no explicaven que la seva dona, la infanta Cristina, es negava a tornar amb a viure a Espanya amb ell, quan Froilán era capturat en una batuda policial a un after il·legal amb menors, armes blanques i cocaïna rosa era la policia qui ho informava, quan Felip i Letícia passen els caps de setmana separats no se n'informa, quan Sofia fa servir targetes black, evadint a la Hisenda espanyola, Zarzuela ni confirma ni desmenteix... i així fins a l'infinit. Qualsevol problema, legal o d'imatge, passa per la mateixa estratègia. La que fa Sofia a la porta de la clínica: somriure, saludar amb la mà i dissimular.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!