El rei Felip ha tingut un cap de setmana d'aquells que li agraden: amb molt de tuf de ranci, molt intens, desfilada interminable, traient la pols al vestit militar i a les medalletes, amb la cabra per allà, tot ple de militars, molta bandereta espanyola i tot de palmeros omplint els carrers i la zona propera al darrer esdeveniment que ha presidit. Quin? El Dia de les Forces Armades. Els carrers d'Oviedo, pàtria de la seva dona Letícia, al costat seu, amb sabatilles als peus, s'han omplert de soldaditos españoles y mucho españoles, com diria M. Rajoy. Tota la caspa imaginable i copets a l'esquena de qué buenos somos

Tot de veïns patriotes, monàrquics i borbònics, i més des que una de les seves, Letícia, va unir la seva vida a Felip, s'han acostat a la zona on s'ha fet tot el paripé, amb gent al carrer o als balcons dels diferents pisos dels edificis propers a la zona. Tots els edificis amb vistes a l'avinguda Hermanos Menéndez Pidal, on es trobava el gruix de la desfilada, veient el show des dels balcons i penjant-hi banderetes d'Espanya, o l'asturiana. Tots? No. Un valent, una rara avis, un vers lliure, a un pam de Felip, als seus morros, ha penjat una altra bandera just davant de la tribuna des de la qual els reis anaven veient la desfilada marcial. Una bandera que ha vist Felip i que segur que se li han anat els ulls cap a aquell pis en més d'una ocasió. Aquestes eren la majoria de les banderes que es veien...:

DL u557057 043
Banderes durant la desfilada del Dia de les Forces Armades, amb Felip presidint l'acte / GTRES
DL u557057 055
Banderes durant la desfilada del Dia de les Forces Armades, amb Felip presidint l'acte / GTRES
DL u557057 038
Banderes durant la desfilada del Dia de les Forces Armades, amb Felip presidint l'acte / GTRES

 Tal i com s'hi ha fixat el Huffington Post, en una façana, un dels veïns s'ha passat pel forro la unanimitat cromàtica amb la bandereta rojigualda, cosa que destacava més en mig del paisatge que es veia, amb la majoria de finestres engalanades amb el vermell i groc de la bandera espanyola. Perquè tal i com diuen, "ha presenciado el izado ha decidido ir a contracorriente. En lugar de seguir la tendencia de sus vecinos, ha optado por colocar una bandera republicana". Bravo per ell. Ole, tú. Una escena que ha provocat que en zero coma, els hiperventilats monàrquics muntessin en còlera i li diguessin el nom del porc. També hi ha hagut, però, molts altres que han aplaudit amb les orelles:

Un valent. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!