La història d'amor del Rei Felip i la Reina Letícia és molt bonica, però cap no és igual que la dels prínceps de Dinamarca. Mary i Frederic, Frederic i Mary. La monarquia danesa està en bones mans i més amb l'hereu Frederic, que segur que, d'aquí a uns anys, serà un molt bon relleu de Margarida II, l'actual reina del país escandinau. És un goig veure com d'enamorats  estan ambdós prínceps, que es van conèixer, segons s'apunta, a un pub de Sidney, durant la celebració dels Jocs Olímpics de la ciutat l'any 2000. Des d'aleshores, una història d'idil·li va arribar al món royal.

Federico i Mary GTRES
Frederic i Mary GTRES

Un idil·li esplèndid que va culminar amb l'anunci de bodes i el seu posterior casament, el qual es va celebrar el maig de 2004, igual que Felip i Letícia. Ahir, 14 de maig, es van complir 19 anys des que Ses Alteses Reials van unir els seus camins de la mà de Déu. I ho han celebrat per la porta gran...

Casament Federico Mary Dinamarca GTRES
Casament Frederic Mary Dinamarca GTRES

Amb un missatge al seu compte d'Instagram, Frederic de Dinamarca i Mary no han volgut que el dia d'ahir passés desapercebut. Han volgut mostrar el seu amor obertament una vegada més. Són espaterrants: "La meva esposa i jo celebrem el nostre aniversari de bodes avui. Un dia molt especial pels dos, com ens agrada marcar també amb els nostres quatre fills. Aquest any el dia coincideix amb el Dia de la Mare. Per això t'envio el meu amor especial per a tu, Mary, com a cònjuge i com a mare. I alhora m'agradaria dir: feliç Dia de la Mare a totes les mares de tot el país".

Dinou anys més tard, concretament 6.935 dies després, el seu amor segueix intacte i inclús està millor que mai: es mantenen tan enamorats com aquell dia en què es van donar el "sí, vull" a la mítica catedral de Copenhaguen. S'estimen i tenen una família feliç, amb quatre fills: Isabel, Vicent, Josefina i l'hereu de l'hereu, Christian de Dinamarca. Llarga vida als Glücksburg.

On es van conèixer realment?

Hi ha diverses teories sobre això. Mentre que els prínceps sempre han mantingut que es van conèixer per primera vegada al pub australià Slip Inn de manera casual mentre Frederic acudia allà juntament amb seu germà Joaquim i juntament amb la princesa Marta Lluïsa de Noruega, hi ha fonts que apunten que realment Mary Donaldson i el fill de Margarida II no es van conèixer en aquest famós pub. Amber Petty, una de les dames d'honor del casament dels prínceps, va apuntar en una ocasió que "no va ser una trobada a l'atzar". "Va ser un petit sopar organitzat durant els Jocs Olímpics i va resultar que Mary estava convidada i la majoria dels convidats eren membres de la reialesa", explicava. Sigui una cosa o l'altra, el cert és que l'amor que prodiguen ambdós és digne d'admiració.