Mal dia avui per a la reialesa i l'aristocràcia. Els nobles no són només els reis, les reines, els prínceps i les princeses de les monarquies europees, sinó també moltes princeses que venen de les famílies nobles franceses. Parlem a continuació de Minnie de Beauvau-Craon, filla de l'últim príncep de Beauvau-Craon, Marc de Beauvau-Craon, i de María Cristina Patiño i de Borbón. N'informa Tatler, una revista internacional que sempre dona informació de primera mà sobre temes relacionats amb la reialesa.

Minnie de Beauvau-Craon moria el passat 12 de maig i es desconeixen els motius de la mort. Almenys, Minnie, de només 70 anys d'edat, va morir en un lloc que era considerat idíl·lic per a ella. Es tracta del castell d'Haroué, conegut no només perquè vivia ella allà, sinó perquè disposa de fins a 82 habitacions. Situada al nord-oest de França i construïda a inicis del segle XVIII, Minnie -que és família molt llunyana de Joan Carles I, i per tant, de Felip, en anomenar-se Borbó de cognom el seu pare- residia en aquesta mansió des de feia anys i la sentia molt molt seva, fins al punt d'arribar a fer declaracions molt emotives antany. "No és emocional ni és quantificable. És la meva vida, la meva ànima i la meva àncora. Aquesta casa és part de mi", reflexionava en una entrevista. Ara, el chateau d'Haroué la trobarà molt a faltar...

La princesa Minnie NYTimes
La princesa Minnie NYTimes

A més, per entrar més en el context de Minnie de Beauvau-Craon, cal recordar que ella es va reunir en aquest mateix castell en el qual ha passat els seus últims dies amb Isabel Bowes-Lyon, més coneguda com 'La Reina Mare', Cristóbal Balenciaga i fins i tot amb el dissenyador Hubert de Givenchy. De la seva vida íntima se sap que es va arribar a casar un parell de vegades, la primera de les quals l'any 1978 amb Duncan Hugh McLaren. Anys després es va divorciar i, el 1986, es va donar el "sí, vull" amb Javier Botana, amb el que també es va acabar divorciant, però amb el qual va tenir dos rebrots, Victoria i Sebastian-Marc.

La princesa Minnie L'Est Republicain
La princesa Minnie L'Est Republicain

Com és aquest castell?

El chateau gal d'Haroué és un dels castells més destacats de França i que ara caldrà veure en mans de qui queda. Heretat del seu pare quan aquest va morir el 1982, Minnie de Beauvau-Craon el va transformar en un destí de l'alta societat, allotjant exposicions d'art anuals, una òpera i esdeveniments de moda als magnífics terrenys. No era per a menys: l'espectacular castell té un total de 365 finestres, 52 xemeneies, 12 torres i quatre ponts que creuen la fossa. Un habitatge de luxe, vaja. Descansi en pau, Minnie de Beauvau-Craon, l'aristocràcia perd amb vostè una persona de gran valor. RIP.

Castell d'Haroué Google Maps

Castell d'Haroué Google Maps