L'examant del rei emèrit, Corinna zu Sayn-Wittgenstein, va trasbalsar fa unes setmanes la Casa Reial amb les seves declaracions i les converses telefòniques amb el comissari Villarejo implicant Joan Carles en un suposat blanqueig de diners en comptes suïssos. L'empresària, a més, manté que en el cas Nóos, qui donava les instruccions era el seu amant, de qui va dir, en una conversa que ella va presenciar, que "Llamó y dijo que por favor pusieran en un contrato de 100.000, un contrato de un millón. Y yo estaba a su lado".

Corinna i Joan Carles petó GTRES

GTRES

Fa només uns dies, el jutge de l'Audiència Nacional, Diego de Egea, va arxivar la peça nomenada "Carol" assegurant que no hi havia ni dades ni documentació que pugui probar les afirmacions que va fer l'alemanya sobre el rei emèrit. Però hi ha qui no està disposat a amagar la brossa sota la catifa i fer com si res i exigeix que s'investigui la suposada irregularitat econòmica duta a terme per l'anterior monarca. Ni més ni menys que el sindicat de tècnics del Ministeri d'Hisenda, el Gestha.

joan carles papada gtres

GTRES

Volen anar fins el final i aclarir si Joan Carles manté béns i comptes opacs a Suïssa en els enregistraments entre Corinna i Villarejo: "ni Hacienda llevó a cabo ninguna investigación propia, ni el juez envió a Suiza ninguna comisión rogatoria", exposa el secretari general del sindicat de tècnics, José María Mollinedo, a Infolibre. "Corinna dice en esas grabaciones que el rey emérito tiene cuentas en Suiza a nombre de su pariente Álvaro de Orleans, y que Álvaro de Orleans es quien paga vuelos privados con una determinada compañía de jets. Pues pregúntese a la empresa de jets cómo se han pagado esos vuelos", ha dit, de manera rotunda.

joan carles fleip ma cartera gtres

GTRES

Els tècnics consideren que Hisenda pot obrir la seva pròpia investigació després de l'arxivament i que si s'acredita que el rei emèrit és el veritable titular dels comptes suïssos i no els ha declarat, se'l pot perseguir judicialment, "y el delito fiscal atribuible si lo que cuenta Corinna es cierto aún no habría prescrito a día de hoy, menos aún si la cuota defraudada superase los 600.000 euros, que desde 2013 se califica como delito agravado y prescribe no a los cinco sino a los 10 años". Que Joan Carles no estigui tan tranquil navegant com ha fet aquest cap de setmana amb la seva filla que encara li poden buscar les pessigolles. "Sort" que el seu fill li manté el sou de 194.232 euros... per fer no se sap ben bé què...