Després d’una setmana a Catalunya, la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin en van marxar dijous passat al matí. No sense haver-se acomiadat abans dels amics que els havien acollit. El matrimoni es va instal·lar a Cabrils, a la casa propietat de Marta Mas, regatista i amiga de tots dos, que es va prestar a allotjar-los durant el viatge que van fer per fugir de la premsa, que els ha perseguit per tot Vitòria cada vegada que el cunyat de Felip VI ha sortit de la presó de Brieva amb un permís penitenciari, i per veure el seu fill Pablo, que viu a Barcelona i entrena al Barça malgrat que no té fitxa amb el club. L’última nit abans de marxar, els Urdangarin i alguns íntims es van trobar en un sopar que aquest dimecres revela el portal Vanitatis.

Iñaki Urdangarin infanta Cristina GTRES

Els Urdangarin han passat una setmana a Catalunya. Van marxar dijous passat, després de fer un sopar amb amics íntims a Cabrils | GTRES

La infanta Cristina, Iñaki Urdangarin i el segon fill Pablo van sopar amb la Marta Mas a la seva casa de Cabrils. Amb ells hi havia també la menor Irene, que tenia una setmana de vacances al col·legi on estudia a Ginebra (Suïssa). Els quatre Urdangarin i Mas sumen cinc persones. Al mateix digital, Sílvia Taulés indica que hi havia més persones. “Asistió, entre otros, David Barrufet”, publica. Amb l’exporter d’handbol del Barça ja són sis persones, entre d’altres. Les restriccions contra la pandèmia de Covid-19 prohibeixen trobades de més de sis persones i que no visquin sota un mateix sostre, però la periodista apunta que hi haurien anat altres convidats ("entre otros"). Sigui com sigui, el digital assegura que Barrufet hi era perquè s’ha convertit en un dels grans suports d’Urdangarin i la seva família. I el defineix com el “protector” d’en Pablo al club, on la directiva li ha permès entrenar durant mesos quan ni tan sols és jugador blaugrana. El fill de la infanta i d’Iñaki entrena amb el fill de Barrufet, que sí que forma part de l’equip.

pablo urdangarin banquillo GTRES

Pablo Urdangarin entrena amb el Barça, malgrat que no té fitxa amb el club. David Barrufet seria el seu "protector" a l'equip | GTRES

Dijous dia 22 al matí, tots haurien marxat. La infanta Cristina i Irene, a Suïssa; i Iñaki Urdangarin, a la presó. El matrimoni va triar Catalunya per fer una escapada i fugir dels focus mediàtics, però Vanitatis revela també que el cunyat del rei ha continuat vivint amb angoixa la relació amb la premsa. “Iñaki está paranoico, ve fotógrafos en todas partes, y Cristina no puede más”, escriu Taulés de fonts properes a la parella. No voldran tornar al seu amagatall català?