Irene Urdangarin, la benjamina de la casa, s'ha fet gran. Ja és adulta i ha acabat el Batxillerat a l'Escola Internacional de Ginebra. Aquest cap de setmana és el de la graduació, que aprofitarà també per muntar una festa d'aniversari familiar. Una de complicada, com la convulsa situació dels seus parents. Tanmateix, totes les branques de l'arbre han volgut sumar-se a la celebració. Els únics que falten per voluntat pròpia són els regents, l'hereva i la seva germana infanta. La resta, un totum revolutum: els pares Iñaki i Cristina, separats i que aprofitaran per signar un divorci molt polèmic; els avis materns, Joan Carles i Sofia, cadascú per la seva banda des de fa mig segle; Victoria Federica i Froilán, un perill amb cames... Els cosins Urdangas es retroben amb els Marichalars, al tanto. Sumin dos cromos més, el de la infanta Elena i l'àvia paterna Claire Liebaert, i tindran el pessebre de la Família 'B' al complet. 

Cristina de Borbó ha volgut compensar la seva filla pel desagradable regal d'aniversari de fa unes setmanes: deixar-la sense viatge fi de curs amb els seus companys d'escola. Van anar a Míkonos, una illa grega coneguda pel desparrame. La por de la mare a que la nena es descontrolés i acabés protagonitzant titulars per alguna situació marichalaresca van propiciar que exercís com a carcellera. L'adolescent s'enfilava per les parets, però aquest cap de setmana pot rescabalar-se al luxós Four Seasons. La festa no serà barata, entre 1.200 i 5.000€ la nit per cada parella. No passa res. Hi ha quartos. I quartos. I més quartos. Això els hi sobra. Amor, empatia, seny… bé, això és un altre tema. 

Irene Urdangarin Instagram
Irene Urdangarin / Instagram

Irene Urdangarin carn i ungla amb Victoria Federica; Iñaki i Cristina junts però "que corri l'aire"

Aquest migdia hem vist la desfilada de tots els membres del seguici mentre pujaven als vehicles que haurien de portar-los a l'hotel. Hem vist a Cristina amb Juan Valentín, mentre que Iñaki, la seva mare i Irene Urdangarin ho feien en un altre de diferent. Que corri l'aire. Portaven un paquet extra, la Vic. La influencer. La famosa. Irene i Victoria Federica semblaven carn i ungla, perill. La graduada admira el que fa la seva cosina, sembla que la vol emular. Potser que Cristina no anava mal encaminada quan la va castigar preventivament sense aquella gresca boja. No hem vist, però, ni en Miguel ni Pablo Urdangarin. Continuarem buscant i, sobretot, indagant si per casualitat ha convidat la nòvia Johanna Zott. Seria la seva entrada triomfal.

reunion graduacion
Cristina i Juan Valentín per una banda, Iñaki i Irene Urdangarin amb Claire Liebaert per l'altra / Telecinco
Irne Udangarin y Victria Federica Telecinco
Irene Urdangarin i Victoria Federica / Telecinco

Sofia amb cara de fàstic en veure Joan Carles i Froilán, la infanta Elena tampoc somriu

Anem ara a l'últim vehicle de la comitiva, que semblava més aviat el camarote de los hermanos Marx. L'habitacle de la furgoneta era l'antítesi de la sintonia. L'element pertorbador? Joan Carles. Després de l'espectacle dantesc de Jordània, tornava a trobar-se amb la seva esposa legal, però no efectiva. Sofía de Grècia continua detestant-lo i es nota. Quina cara de fàstic la seva en comprovar que, efectivament, es trobava a l'interior. Li acompanyava Froilán, amb el cap més a Eivissa que a Ginebra o a la cimera del Clima. I finalment, Elena. Dir que el seu rictus era de pomes agres és ser molt benèvol. Total, un festival. Enveja de no compartir viatge amb ells. 

Juan Carlos coche Suiza GTRES
Joan Carles / Europa Press
Sofía mala cara Froilán Europa Press
Sofía amb Froilán / Europa Press
Sofía cara asco GTRES
Sofía amb cara de fàstic / GTRES
Infanta Elena GTRES
Infanta Elena / GTRES

Jo sóc la Sofia i em demano un taxi. Total, paga la corona i el marit infidel. Podria demanar-ne 4.000 i no passaria res. La vida sigue igual.