Divendres. Com cada setmana, dia d'estrenes a les sales de cinema. I una pel·lícula destaca per damunt la resta. Un film que promet moltes nits d'insomni després d'anar-lo a veure. Nits de tapar-se sota el llençol. Nits de no treure's del cap una imatge... una cara... un somriure exagerat. Terrorífic. Esfereïdor. El somriure d'Smile. Dirigida per Parker Finn, i protagonitzada per la filla de Kevin Bacon i Kyra Sedgwick, Sosie Bacon, explica com després de presenciar un incident traumàtic i torbador que involucra un pacient, una doctora comença a experimentar successos aterridors que no pot explicar... I a veure un somriure en diferents persones que et congela la sang.

smile
 

Un somriure impossible de treure't del cap. Com ha reconegut el periodista, crític de cinema i director del Festival de Cinema de Sitges, Àngel Sala, "De verdad, no es broma. Me costó dormir. Y menos mal que no vivo solo. Una película de terror que vuelve a dar miedo....y vaya colección de jump scare...un título que va a pasar a la moderna historia del terror...". Probablement, arrasarà en sales aquest cap de setmana. No sabem si a Zarzuela tenen previst anar-la a veure, fer una escapadeta al cinema Felip i Letícia per esbargir-se una mica després d'una activitat frenètica. Però si es deixen caure per algun Multisales, avisem a la reina espanyola que quan surti de la sala, si no ho fa per la porta del darrera, probablement molts espectadors la confonguin amb un dels personatges de la pel·lícula, com si fossin extres en una campanya promocional.

DL u461863 004
Letícia i Felip, al cinema / GTRES

Perquè una imatge de l'asturiana està corrent com la pólvora, avui que s'estrena Smile. Una imatge sensacional, i alhora paorosa de la monarca. Un usuari a xarxes l'ha compartida, amb tota la mala bava del món, i al mateix temps, amb tot l'encert. Perquè només cal recordar aquesta imatge per veure que són com dues gotes d'aigua. Si més no, el seu rictus. L'escena reial va passar en uns Premis Princesa d'Astúries. Letícia, asseguda, esperant els parlaments de l'acte, vestida de vermell, cabells recollits, mirada a l'horitzó i... de sobte, un somriure malèfic d'orella a orella. Terrorífic, podríem dir. Jutgin vostès mateixos:

letyi por
 

 

smile 2
'Smile'

Clavadetes. Com dues gotes d'aigua. Smile fa por? Ni idea. Ja els hi explicaré quan hi vagi... El que és esgarrifós és que en ple any 2022 encara hi hagi una monarquia a Espanya, i molts, encara els aplaudeixin.