Una cosa és Família Reial i una altra Família del Rei. En el primer grup només hi ha Felip, Letícia, Joan Carles, Sofia, la princesa Elionor i la infanta Sofia. Sis persones. Al segon grup hi són tota la resta: des d'Urdangarin a Telma Ortiz, de Froilán al Conde Lequio. S'han publicat perfils més o menys hagiogràfics del primer grup, i qui ha anat més lluny a revelar com és la reina Letícia ha estat el seu cosí David Rocasolano. El seu llibre Adiós Princesa, un exemplar de 2013 descatalogat i difícil de trobar, és el manual de tot el que Letícia no vol que se sàpiga d'ella. En Blau ha desgranat què hi revela: que Letícia va avortar un any abans de comprometre's amb el príncep o que va signar uns capítols matrimonials on renuncia a la custòdia de les nenes en cas de divorci. Queda el retrat final que en fa el seu cosí carnal. Com és de debò Letícia?

leticia top de ras GTRES

GTRES

Poc culta: "La prensa lacaya dice que mi prima es lectora voraz. Mentira, jamás lee más que los periódicos y algún best seller tipo Grisham. Sobre la actualidad se limita a decir que todos los políticos viven del cuento. Antes también lo decía de la Casa Real pero obviamente ya no"

Paranoica: El cosí feia fotos de la seva filla menor quan eren a la Zarzuela i un dia Letícia li etziva:"No hagas fotos aquí. Pueden interesar a mucha gente. No estoy paranoica. Te pueden robar la cámara". David Rocasolano és l'autor de les fotos de Felip i Letícia en tricicle que va publicar al seu perfil.

felip leti rocasolano

David Rocasolano

Desconfiada: Letícia sospitava que algú de la família filtrava informació a la premsa i un dia durant el primer embaràs els reuneix i els diu: "Será niño y se llamará Pelayo". Una mentida que va acabar publicada als diaris. Va servir per per comprovar que, en efecte, a la família hi havia un talp.

Cínica: El cosí publica tres documents de la clínica on Letícia va avortar un fill que no volia d'una relació anterior a Felip. En una conversa amb amics del rei, Letícia emet aquesta opinió sobre l'avortament: "Creo que un ser, cualquier ser que te mande Dios, debe ser respetado. Si a mí mañana me hacen una amniocentesis, y descubren que mi niño está mal, es que Dios quiere que ese niño venga así al mundo. Yo no lo dudaría. Lo tendría".

leticia embarassada GTRES

GTRES

Catòlica conversa: "Cuando Letizia visitaba a su hermana Érika y comprobaba que llevaba una vida precaria le llenaba la nevera. Antes de su conversión radical al catolicismo Letizia era una agnóstica que solo profesaba adoración a la Virgen del Puño".

Monàrquica: El cosí va assistir al funeral d'Érika, la germana petita de Letícia que es va suïcidar als 31 anys. L'exmarit i pare de la filla de la difunta li va cridar al rei Joan Carles al tanatori: "¡Tú tienes la culpa hijo de puta! ¡Vosotros la habéis matado!". I a la sortida Letícia va fer una reverència al seu sogre que l'autor interpreta com una disculpa pel que havia passat a dins: "Fue un gesto claro que demostraba a quién pertenecía ya mi prima. No se arrrodilló ante sus padres sino ante S.M. el Rey de España. Sentí asco". De la filla d'Érika, Carla, el cosí revela que Letícia va voler prendre-li la custòdia al seu pare biològic i no se'n va sortir.   

leticia reverencia rei GTRES

GTRES

Culpable: Érika patia depressió i no va suportar la pressió. El cosí escriu "En presencia de Letizia no se puede hablar de Érika. Como si puediera ofenderla o hacerle aflorar un sentimiento de culpa. Letizia tuvo que sentirse culpable de la muerte de su hermana. Yo la culpo, por omisión. Por no ser consciente de lo que ocurría en su entorno".

El llibre té 300 pàgines i va tenir 7 reedicions el mateix any de la publicació, 2013. Després mai més es va tornar a imprimir. Molts dels lectors es preguntaven per què el cosí va decidir trair d'aquesta manera la confiança de la seva cosina, la reina. Ho explica al final. Considera que els Borbons són un tren exprés que arrasa una caravana de gitanos, els Ortiz Rocasolano. Amb una víctima especialment vulnerable, la seva cosina Érika. El llibre té una dedicatòria curta "Para Érika" i al final revela que el llibre és un acte d'amor, o de venjança. El títol del llibre és el seu últim truc. Adiós Princesa no es refereix a l'aleshores Princesa d'Astúries sinó a la seva princesa: "Adiós Princesa. Adiós Érika"