El president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador, va fer sortir de la cova aquesta setmana tots els defensors de la pàtria quan va exigir a Felip VI una disculpa pública per la conquesta de fa cinc segles: "La conquista se realizó mediante innumerables crímenes y atropellos".

Obrador eleccions Mèxic 2 EFE

Efe

Les host del PP han reaccionat en massa davant el que consideren una ofensa de proporcions bíbliques. Han desplegat tot el seu arsenal per terra, mar i aire. Rafael Hernando escrivia un tuit infecte recordant-li "a este Sr. q los españoles fuimos allí y acabamos con el poder de tribus q asesinaban con crueldad y saña a sus vecinos, y q por eso unos pocos ayudados por los q eran perseguidos y esclavizados, se conquistó y civilizó esa tierra. Q estudie un poco. ¡Anda ya!". Pablo Casado promet celebrar la conquesta de Mèxic si és president. I aviam qui la fa més grossa.

cayetana alvarez toledo pablo casado bandera espanola efe

Efe

Davant la negativa borbònica d'accedir a les peticions del president mexicà, el país centreamericà ha decidit contraatacar via alguns mitjans satírics. És el cas del portal ‘El Ruinaversal’, una mena d'El Jueves mexicà que sense tenir el talent dels dibuixants de la revista que sale los miércoles sí que ha trepitjat ulls de poll amb el paper que han decidit adoptar després de l'ofensa espanyola. I a qui han agafat com a cap de turc? A un dels emblemes de la pell de toro, la reina Letícia. Aprofitant el seu passat, quan va acabar els seus estudis i va passar un temps a Mèxic, on, entre d'altres feines per sortir del pas, va vendre cigarretes a la universitat de Guadalajara.

leticia cigarretes

La publicació ironitza amb la que hauria estat la resposta del rei Felip després de la carta de López Obrador exigint disculpes: "en todo caso, debe ser México quien se disculpe con España por haber puesto a la Reina Letizia a trabajar como edecán cuando vivía en nuestro país. El único error en la intachable vida de Letizia fue su paso por México, ya que además de ser edecán y vivir como plebeya, cometió locuras que la marcaron para toda la vida, como posar desnuda para ser la portada de un disco de Maná, entre otros aberrantes actos de los que se avergüenza”, escriuen amb sorna en referència a un dibuix que apareix en un disc del grup mexicà on es veu una jove despullada que segons diuen, podria haver estat la mateixa Letícia qui va fer de model.

leticia quadre nua

leticia quadre nua mana

Sueños líquidos (Maná)

Mals enemics s'ha buscat la monarquia espanyola...

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat