A Zarzuela hi ha tres clans que entren i surten del palau: els letizios, on s'hi inclou des de Paloma Rocasolano, mare de la reina, a les seves filles Elionor i Sofia. En segon lloc, els Marichalar amb la instagramer Vic (Victoria Federica) i el dropo Pipe (Froilán) pernoctant-hi per evitar el pis de la infanta Elena. I el tercer clan: los catalanes. Aquest pseudònim despectiu que fan servir els funcionaris de Zarzuela quan els que entren o surten són els quatre fills de la infanta Cristina. Tots quatre amb noms ben castellans tot i haver nascut a la Teknon i ser del Barça. No es fan dir Joan, Pau, Miquel i Irene sinó uns noms de pila del tot castellans. Cristina va enamorar-se d'Urdangarin, un esportista basc del PNB, a la ciutat Barcelona. Ella a La Caixa i ell al Barça, es van casar a la catedral. Com a l'Edat Mitjana, el rei va voler emparentar una filla amb Euskadi i Catalunya alhora. Tot massa idíl·lic. Al final el príncep era una granota infidel i lladre i la princesa es queda sola per vestir sants. Malgrat el fiasco català, Cristina segueix mantenint amics i un fill a Pedralbes. 

Cristina Pablo mMiguel Upper Diagonal EP
Cristina, Pablo i Miguel a l'Upper Diagonal, EP

Cristina ha pactat amb Iñaki Urdangarin no coincidir a Barcelona quan visita Pablo, l'únic dels quatre fills que viu a Catalunya i a la Unió Europea. La infanta, tot i ser una de les dones més riques de Pedralbes, amb una herència de 1800 milions d'euros acumulats il·legalment pel seu pare a paradisos fiscals, no té casa a Barcelona. L'última casa en propietat va ser el "palacete de Pedralbes", la casa unifamiliar de luxe a Reina Elisenda que va pagar amb l'activitat fraudulenta de l'Institut Noos. Cristina ara no pot residir habitualment a Barcelona ja que això l'obligaria a declarar la seva fortuna a Hisenda. Vivint a una casa de luxe amb jardí a Ginebra s'estalvia la nosa d'haver de defraudar el fisc espanyol. Només ve a Barcelona de visita i, per llei, menys de 183 dies l'any. Per això no ha invertit en un immoble, viu a hotels de la zona alta. El digital Vanitatis ubica la infanta Cristina en un nou racó. Abans freqüentava l'AC Victoria Suites Hotel, al carrer Beltrán i Rózpide però ara la situen a un restaurant i hotel encara més discret, bufó i pijo, l'Hotel Upper Diagonal situat al Passeig Manuel Girona entre Doctor Ferran i l'Avinguda Pedralbes, un edifici baixet amb un restaurant bonic als baixos:

Hotel Upper Diagonal , Google Imatges
Hotel Upper Diagonal, Google Imatges
Cristina Pablo Miguel Barcelona EP
Cristina Pablo i Miguel a la zona alta de Barcelona, EP
Infanta Cristina al Passeig Manuel Girona, twitter
Infanta Cristina al Passeig Manuel Girona, twitter

Escriu el digital madrileny "Aunque ya casi nadie se fija cuando pasea por el barrio de Pedralbes, o cuando sale con su hijo, con quien suele cenar en el restaurante Upper Diagonal, sentados en un rincón, siempre discretos y amables con todo el personal. Es lo que pretende la Infanta: dejar de ser noticia, pasar casi desapercibida y hacer su vida al margen del ojo público. Por eso es difícil verla en restaurantes en hora punta o con amigos. Suele ir a casas de amigos y es el citado Upper uno de los pocos caprichos que se da, aunque cena muy pronto, en horario europeo". Sopar pijo, a un racó fosc i d'hora. Si passegen per Manuel Girona i veuen una dona sola o amb un noi ros, a un racó mal vestida i sopant a les 7 de la tarda, no ho dubtin, deu ser la germana del rei d'Espanya. I és molt multimilionària.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!