Aquest divendres 16 d'octubre, el rei Felip és a Astúries pels premis que porten el nom de la seva filla. Letícia també hi és. I Elionor, és clar, sent ella la protagonista. I la seva germana Sofia. I l'àvia, la reina emèrita... Tot el quadre al complet. Tot? No. Hi falta un, evidentment.

familia reial asturies

Família Reial, Astúries (@CasaReal)

DL u466900 012

Reina Sofia, Astúries (GTRES)

Mentre la resta dels Borbons són a Astúries, el pater familiae continua fugit i amagat a Abu Dhabi. El rei Joan Carles fue a por tabaco y no volvió. Ganes no li falten, però, segons alguns amics íntims. Diuen que s'avorreix. La que de moment està molt distreta sense el seu estimat marit és la reina Sofia. L'emèrita ha decidit acompanyar la neta i la resta de la família en l'acte d'aquest vespre a Oviedo. Però que estigui separada per molts quilòmetres de Joan Carles no treu que quan algun periodista tingui ocasió, li pregunti per la fugida covard del seu marit. I això és el que ha passat. Una reportera de La Sexta s'acosta a ella i el seu seguici i li fa una pregunta inicial de cortesia: "¿Qué tal se encuentra?”. Els palmeros que acompanyen la reina intenten aturar la periodista, però ella continua preguntant, que és el que ha de fer. Sobre qui? Sobre Joan Carles.

seguretat reina sofia periodista sexta

Arribada de la reina Sofia a Oviedo (La Sexta)

¿Ha tenido contacto con Don Juan Carlos?”. Pam. Tot semblava indicar que Sofia es faria la sueca i que passaria de llarg sense fer esmena a la pregunta. Però la reina no ha pogut reprimir un comentari menyspreant la feina de la reportera i amb un deix d'ofesa. El que faltava pel duro, que ara Sofia s'ofengui per la PREGUNTA que tothom es fa des de fa mesos... 

'Al rojo vivo' (La Sexta)

Ay, qué preguntas, se sorprèn Sofia que li pregunti la periodista... Molt bé. Si vol, en lloc de respondre a aquesta pregunta, en tenim d'altres: "¿Cuánto dinero fraudulento tiene su marido en cuentas suizas?", "¿QUién más de su familia está al corriente de los 'negocios' de su marido?", "¿Cuánto les cuesta a los españoles su huída dorada en un hotel de lujo de Abu Dhabi?", "¿Qué opina de los muchos millones que su marido le 'regaló' a sus amantes?", etcètera, etcètera... Potser aquestes preguntes les troba més adequades.