La reina Sofia ha passat un estiu molt solitari. Per primer cop ha vist com els seus nets es quedaven a casa i no gaudien de les vacances amb ella, ni un sol dia. Només la princesa Elionor i la infanta Sofia s'han deixat veure per allà, aprofitant la setmana a l'illa per mostrar-se molt tendres amb l'àvia. Mentrestant, del rei Joan Carles, ni rastre. L'emèrit segueix amagat per no donar explicacions dels àudios de Corinna que l'acusaven de ser corrupte. Així doncs, l'única companyia que té la dona és la de la seva germana, Irene de Grècia.

La reina deu estar decaiguda, després d'un estiu atípic sense veure els petits practicant esports aquàtics, com estava acostumada a fer els últims anys. La mala maror regna a la família des que Letícia la menyspreés en públic durant Setmana Santa, una tensió que se suma a la que viu amb la infanta Cristina, que estaria enfadada perquè no li ha donat suport des de l'empresonament d'Iñaki Urdangarin.

Però a tot això se suma avui una nova decepció. Aquest dimecres farà 50 anys de la boda dels reis de Noruega, Harald i Sonia. La parella ho celebrarà amb una cerimònia d'ofici a la catedral d'Oslo, la mateixa en la qual van casar-se. Unes imatges que de ben segur causaran certa amargor dins de Sofia. Per què? Perquè el rei va ser el seu primer amor.

reis de noruega  EFE

EFE

Expliquem la història des del principi. Harald va conèixer la seva actual dona en un campament d'estiu quan tenien 15 anys. Ràpidament van enamorar-se, però van mantenir en secret la seva relació durant molts anys perquè el seu era un amor impossible: ja que ell era el príncep hereu de la Corona mentre que ella era costurera i filla d'un comerciant.

Harald estudiava a l'acadèmia militar quan ella estudiava disseny de moda i història de l'art. Dues vides completament diferents, però unides per un gran amor. Quan el príncep va fer els 18 anys, va decidir confessar al seu pare que volia casar-se amb ella fos com fos. Però la notícia no va agradar al Rei, que des d'un principi va oposar-se rotundament a la relació.

De fet, va arribar a tal extrem que va enviar-lo a estudiar a Oxford per allunyar-lo d'ella i va presentar-li a moltes princeses perquè s'oblidés de Sonia. En aquella època va ser quan va conèixer la reina Sofia, qui li hauria agradat molt. Ambdós haurien establert una amistat "entranyable" oficialment, però moltes veus asseguren que van ser més que amics. El qualifiquen del primer amor de la Reina, però ella va negar-ho: "Les reines no tenen passat", va dir davant la periodista Pilar Urbano. Hi hagués amor o no, el que està clar és que les dues cases reials volien que estiguessin junts.

reina sofia i rei harald noruega  GTRES

GTRES

Ara bé, l'amor del noruec per la costurera era massa fort. Ella va amenaçar amb suïcidar-se si no podien estar junts, i per això Harald va decidir fer un ultimàtum al seu pare. O es casava amb Sonia o renunciava als drets dinàstics. Finalment el rei va haver de claudicar, amb la qual cosa va arribar la boda reial. I d'aquella cerimònia tan esperada, ja en fa 50 anys.

boda reis noruega  GTRES

GTRES

Així doncs, la reina Sofia veu des de lluny la felicitat del rei amb el qual podria haver regnat. Ja fa 56 anys de la boda amb Joan Carles, però sembla bastant improbable veure'ls celebrant el proper aniversari nupcial tornant a casar-se...

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat