Als seus 80 anys, la reina Sofia sembla estar vivint una segona, tercera o quarta joventut. Se sent amb més forces que mai, gaudeix del seu temps amb les seves amigues de Palma, va -quan la seva jove la deixa- a buscar les seves nétes i participa dels actes que li venen de gust. Potser per això la reina emèrita ha dit hasta aquí. I a qui li ha dit? Al seu marit.

joan carles sofia seriosos gtres

GTRES

Nunca es tarde si la dicha es buena, que s'acostuma a dir. Doncs ara la octogenària mare de Felip ha arribat finalment a una conclusió: sap que ha de fer el paripé amb Joan Carles com a reis emèrits, però serà en comptades ocasions i deixant-li molt clar que cadascú a la seva banda de la casa. Mira que han passat anys de flirtejos extramatrimonials, d'enxampades amb dones al llit, de menyspreus a la seva figura. Però el que ha fet vessar el got de la paciència de la grega ha estat un funeral.

Joan Carles Sofia efe

Efe

No és cap secret dir que els pares del rei no se suporten. Fa temps que dormen en habitacions separades i que cadascú fa la seva. Però ara Sofia no pot més i segons explica la revista ¡Hola!, "la madre de Felipe VI ha pedido al soberano que, por favor, no la haga coincidir JAMÁS en ningún acto más con el que es el padre de sus tres hijos". El detonant va ser el recent funeral d'Henri d'Orleans, al que Sofia va anar sola després que Joan Carles la deixés com a única representant de la Casa Reial espanyola. Sofia es va empipar i ha avisat el seu fill.

sofia funeral gtres

GTRES

La reina no vol coincidir en l'agenda institucional oficial amb Joan Carles i només ho farà en actes que tinguin a veure únicament amb la Corona. Així doncs, la separació de facto que ja tenen convivint la tindran també de cara al públic. És pertinent recordar com va ser la primera vegada que van dormir separats i que com escrivia Pilar Eyre, va agafar JC per sorpresa quan un ajudant de cambra, quan anaven a establir-se al Palau Albéniz l'any 1976, li va dir: “Perdón, majestad, su habitación está en este lado. Así lo ha dispuesto la Señora”. La Señora ja està tipa. Veurem si se surt amb la seva i si el seu fill li fa cas.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat