O és cap secret que existeix tensió entre la reina emèrita Sofia i la reina Letícia. La relació entre ambdues mai no ha estat un camí de roses. I ara que Elionor i Sofia ja no viuen en la Zarzuela, l'esposa de Felip VI estaria molt més tranquil·la si Sofia i la seva germana Irene abandonen palau. Són nominades.

Com dèiem, la tensió entre Sofia i Letícia és una realitat. Així ho han confirmat moltes fonts en els últims anys. Per exemple, la cronista especialitzada en la casa reial Pilar Eyre: "Sempre que veig la senyora Sofia en alguna cerimònia, hi ha tensió. I a mi m'agrada veure a la Letícia natural, que fa discursos i altres, no a aquesta reina nerviosa i sobreexcitada que no sap com posar-se ni actuar". "Quan està la senyora Sofia pel mig, la senyora Letícia no és ella. Es comporta d'una altra manera i resulta violent. Jo li demanaria a Letícia, que deixés de fingir", va afegir.

Letizia i Sofia
Letícia i Sofia

Recomanen a Sofia que faci el pas a un costat definitiu

La mateixa Pilar Eyre que considera Sofia hauria de fer ja el pas definitiu a un costat: "Doña Sofia hauria d'apartar-se, perquè contamina una mica aquests escenaris. Els reis són Felip i Letícia i haurien de tenir llibertat per actuar sense tenir aquest pes a sobre d'ells. Hauria de deixar d'"enredar", llançar-se a un costat i deixar el seu fill regnar tranquil·lament. I més ara. És absurd que hi sigui ella, però no el senyor Joan Carles. Una sí i un altre no".

Aquesta opinió també la té Letícia. La consort, que porta temps treballant en netejar la casa reial de tot el que tingui relació amb Joan Carles I i els seus assumptes tèrbols, incloent a aquells que li van recolzar incondicionalment, com les infantes Elena i Cristina, també considera que Sofia s'hauria d'apartar de la vida pública. I que el millor és que es mudi Marivent tot l'any, on podria viure tranquil·la i aliena a totes les tasques de palau, i també allunyada d'aquesta tensió permanent que té amb la seva nora. Al cap i a la fi, les seves netes tampoc no estan ja a casa.

Ningú a la casa reial no li ha dit a Sofia que de quedi a Mallorca, però sí ha rebut missatges de què el millor és que es a part definitivament de la vida pública i de les seves funcions en la família reial.