La reina Sofia i Letizia mai no han tingut una bona relació. No obstant això, quan Felipe els va comunicar que estava de nou enamorat i pensava casar-se amb ella, la va acceptar. Juan Carlos no. L'emèrit creia que una plebea faria malbé la corona, a més, l'havia investigat pel CNI i tot el que havia descobert no es podria amagar gaire temps. Era periodista, presentadora de TVE, divorciada del seu professor d'institut, a qui va conèixer amb tan sols 17 anys, de pares divorciats, agnòstica, i per descomptat plebea. El llavors príncep no es va enamorar de cap aristòcrata. Els reis van fer tots els intents, però en aquesta ocasió no van poder acabar amb l'asturiana. Felipe va amenaçar d'abandonar el tron. L'emèrita només volia el millor per al seu fill, per això va acceptar la seva relació i matrimoni amb Letizia. A més, es va comprometre a convertir-la en la millor reina, i això ho va fer molt bé.

Paloma Rocasolano, la reina Sofia i Letizia
Paloma Rocasolano, la reina Sofia i Letizia

La mare de Leonor i Sofia és la millor reina de totes les monarquies europees. En totes les seves aparicions acapara els focus tant nacionals com internacionals, tothom parla del seu estil i elegància. Ha arribat a eclipsar a Felip VI en les seves aparicions, potser per això s'ha iniciat una campanya de desprestigi que es desconeix per qui podria estar orquestrada.

Això és una cosa que no ha agradat a la reina Sofia, sempre li ha posat gelosa que hi hagi algú millor que ella, no vol que ningú li faci ombra. I per a súmmum l'ha format ella. Durant molts anys ni tan sols es parlaven, ara només mantenen la forma en les aparicions públiques després de la gran discussió de 2018 a la sortida de la Catedral de Palma que va donar la volta al món.

Sofia va abraçar Leonor a la sortida de la Missa de Pasqua perquè la fotografiessin amb les seves netes, ràpidament Letizia va actuar i va treure aquesta mà de l'espatlla de la seva filla. Un lleig gest que va ser criticat per tots.

leticia regna sofia rasclet|encants efe
leticia regna sofia rasclet|encants efe

Jaime del Burgo deixa fora de joc Letizia

Letizia ha perdut força a la corona en els últims mesos a causa de les declaracions de Jaime del Burgo que l'han deixat fora de joc. És l'ocasió que ha aprofitat la reina Sofia per assestar-li un dur cop. L'han deixat completament sola en la missa en homenatge a Constantino de Grècia. Totalment desubicada i sense parlar amb ningú. Tothom li ha donat l'esquena. Ara els Borbó tornen a tenir el poder.

"En segon pla estaven Letizia i Sofia. Les cares de les dues eren molt expressives", relata Pilar Eyre. "Sofia tenia una cara de mala llet impressionant i no li dirigia la paraula a la seva nora", sentència. En un moment donat, l'esposa de Felipe s'adreça a ella i no va tenir més remei que contestar: "Amb educació va haver de fer-ho...".