Dissabte passat al matí la reina Sofia abandonava la clínica Ruber en rebre l'alta hospitalària després d'ingressar d'urgència per una infecció urinària. Els metges van recomanar que es quedés en observació dimarts passat, però finalment la seva estança s'ha allargat quatre dies, el que feia presagiar tota mena d'especulacions sobre la salut de l'emèrita. Com succeeix amb Juan Carlos, la seva edat és bastant avançada i l'últim any ha deixat patent que la seva salut va minvant a poc a poc. En algunes de les seves últimes aparicions se li ha pogut veure una dificultat notable per parlar i moure's, a més d'algunes petites badades fruit de l'edat.

Felipe i Letizia van parlar fa un temps sobre la possibilitat de jubilar la reina Sofia. És l'única de la família que es manté dins de la institució com a emèrita. La seva intenció és acomiadar-se de la monarquia amb la seva mort, però els reis no volen que la seva imatge quedi feta malbé en les seves aparicions. Ara per ara se l'obligarà a descansar. S'han cancel·lat tots els seus actes institucionals a curt termini. El seu fill ha parlat personalment amb ella i li ha posat sobre la taula amb molt tacte la possibilitat de marxar de la corona. Vol que descansi i aprofita els seus últims anys de vida amb qualitat.

La via de Sofia, Telecinco
La via de Sofia, Telecinco

La reina Sofia sap que el seu final està cada vegada més a prop, però es resisteix a fer aquest pas. Per a ella la corona és el suport que la manté viva i forta. Perdre la seva posició en la institució faria que el seu estat de salut decaigués notablement.

La reina Sofia es recupera de la seva infecció urinària i cancel·la tots els seus actes institucionals

Tot just abandonar la clínica Ruber de Madrid, la reina Sofia va voler declarar davant de la premsa que "estic molt bé". Sortia del centre pel seu propi peu, acompanyada del seu personal de seguretat. Lluïa un radiant somriure i un rostre lluminós. Vestia amb un elegant vestit marró clar, camisa de flors i bossa blanca a la mà, i assegurava estar "com nova". Afirma que tenia moltes ganes de tornar a casa, a Zarzuela.

la reina sofía surt de l'hospital amb la via intravenosa
la reina sofía surt de l'hospital amb la via intravenosa

En acomiadar-se de la premsa al cotxe oficial se li va poder veure a la canell la via intravenosa, senyal que encara rebrà medicació a casa.

La reina Sofia es recupera però està delicada. Felipe no vol que continuï amb les seves tasques en la institució, però no l'obligarà a renunciar, vol que sigui ella qui prengui aquesta decisió. Sap que és una decisió molt complicada per a ella. Ja ha parlat personalment també amb les infantes Elena i Cristina, per primera vegada estan d'acord amb el seu germà.