La preocupació entorn de la salut de la reina emèrita Sofia ha anat en augment des del seu ingrés a la Clínica Ruber a causa d'una infecció al tracte urinari. Encara que s'esperava que la seva estada a l'hospital fos breu, quatre nits d'observació van despertar inquietuds sobre possibles complicacions derivades de la infecció o d'altres motius, com a episodis de senilitat, una cosa comuna en pacients grans amb aquest tipus d'afeccions. De fet, si no es tracta a temps, pot acabar fins i tot en la mort.

Finalment, per a alleujament dels seus éssers estimats, Sofia va ser donada d'alta dissabte després del dinar, mostrant una imatge relaxada i reconfortant. Encara que va respondre a les preguntes dels periodistes amb un "fenomenal" característic de l'alta societat, la seva recuperació requerirà cures i companyia durant aquest període delicat de la seva salut, especialment als seus 85 anys.

La reina Sofia vol recuperar-se a Suïssa

Conscient de la importància de comptar amb el suport dels seus éssers estimats durant la seva convalescència, Sofia ha expressat el seu desig de recuperar-se a Ginebra, on resideix la infanta Cristina. La proximitat a la seva filla i la possibilitat de passar temps juntes són aspectes fonamentals en el seu procés de recuperació. A més, la tia Pecu, amb qui Sofia manté una inseparable relació, l'acompanyarà durant aquest període.

La reina Sofia i la tia|paia Pecu
La reina Sofia i la tia|paia Pecu

La presència de la tia Pecu és imprescindible per a Sofia, ja que han estat inseparables durant molt temps. De fet, tant Sofia com la seva germana Irene han optat per viure fora de Zarzuela en el seu dia a dia, només tornant quan l'agenda oficial el requereix. En lloc de romandre en la residència real de forma contínua, prefereixen alternar entre diferents llocs, com Londres, Ginebra i Grècia.

Sofia i la tia Pecu, rumb a Ginebra

L'elecció de Ginebra com a lloc de recuperació no només es basa en la proximitat a la infanta Cristina, sinó també en la tranquil·litat i l'ambient propici que ofereix la ciutat suïssa. Allunyar-se de la bullícia de la vida quotidiana a Espanya i gaudir d'un entorn més plàcid pot contribuir positivament a la salut i el benestar de Sofia durant la seva convalescència.

La presència de la infanta Cristina i la tia Pecu brindarà a Sofia el suport emocional i la companyia necessaris durant aquest període de recuperació. A més, comptar amb l'atenció del personal mèdic a Ginebra garantirà que rebi les cures adequades per a la seva ràpida millora. Amb l'amor i el suport de la seva família, Sofia afronta aquest desafiament amb determinació i optimisme.