La fama de conquistador i vividor del rei Joan Carles I és llegendària. S’ha parlat fins a la sacietat de la seva llarga llista d’amants, posant nom i cara a algunes i arribant a dir-se que n’hauria tingut més de 5.000. Una xifra escandalosa que posa en un pedestal a la reina Sofia, qui tothom dona per fet que du unes banyes monumentals.

La periodista que més temen els Borbons, Pilar Eyre, va donar un cop sobre la taula fa uns mesos, però, dient que l’emèrita potser també tindria un amiguet especial... Es referia a Alfonso Díez, el vidu de la Duquessa d’Alba amb qui se l’havia vist en diverses ocasions.

Eyre va revelar en exclusiva a En Blau que per a la reina aquesta seria la primera ocasió en la qual podria creure que hi ha vida més enllà de Joan Carles. Dues ànimes solitàries, unides per l’amor a la cultura i amb un interès recíproc. La pregunta era si es tractava només d’una maca amistat o hi havia quelcom més carnal.

reina sofia alfonso diez gtres

GTRES

El protagonista d’aquesta història va negar-ho tot, volent tancar el tema quan estava en plena ebullició. Diversos periodistes del cor van assegurar que Sofia i Alfonso s’escrivien per carta i es tenien molta estima, mantenint una relació d’amistat que no agradaria gens Felip VI. De fet, algunes veus van dir que el Rei hauria arribat a l’extrem de prohibir que el vidu pogués trucar a Zarzuela...

Doncs bé, ara que la tempesta semblava calmada ha tornat Pilar Eyre per fer trontollar de nou els ciments de la Casa Reial. I com ho fa? Assegurant a la seva columna de Lecturas que la relació segueix latent: “Torna amb força la història de la singular amistat/amor que vam revelar en aquestes pàgines el mes de gener entre la reina emèrita, Sofia, i Alfonso Díez, l’atractiu vidu de Cayetana la Duquessa d’Alba”.

“Trucades, missatges, cartes, regalets, un parell de trobades als afores de Madrid... Comptava que aquesta amistat havia nascut a partir de la mort de la Duquessa. Però la col·lega Beatriz Cortázar em concreta que ve d’abans, dels llargs mesos en els quals Cayetana va estar malalta”, comença Eyre. Perquè resulta que la parella va parlar molt per llavors...

sofia i alfonso  tele5

Telecinco

“Quan vaig destapar aquesta maca amistat em van dir que un Felip una mica molest havia dit a Zarzuela “a aquest senyor no se li agafa més el telèfon””. Però com dèiem, Cortázar afirma que aquesta prohibició ja no existeix: “En aquests moments l’amistat entre Alfonso i Sofia segueix viva i discreta!”.

I quina millor manera per acabar aquest escrit que deixant enlaire si realment Sofia està enamorada d’ell o no? “Cap de les dues ens atrevim a dir la paraula amor. Però qui sap... Per cert, fa uns mesos quan li van comunicar al rei Joan Carles aquest rumor va començar a riure i va dir “La Reina? Amb aquest cursi?””.

De ben segur que després de llançar aquest bombazo el tema torna a estar a primera línia de l’actualitat. Veurem a Alfonso consolant Sofia després de la sentència condemnatòria d’Urdangarin?