La Casa Reial està mesurant cada gest, cada símbol i cada peça de tela. Des que Felip VI va tancar els punys darrera una taula per assenyalar en el seu discurs els líders independentistes, ja res no serà igual a Zarzuela. S'han deixat anar i vigilen molt com es mostren. Només han fet un acte públic: la desfilada militar del 12-O. Allà vam veure com n'eren d'importants els senyals. Qui n'ha pres bona nota és la reina d'Espanya. Letícia ha reaparegut en un acte oficial rebent una associació que vetlla per la igualtat de la dona en el món rural.

leticia Zara   EFE
Les pageses catalanes no s'identifiquen massa amb la reina però ella ha volgut deixar les joies i els Felipe Varela a l'armari i sortir amb aquest look. És un vestit de gasa de màniga llarga i coll rodó amb estampat verd i rosa. Al web de Zara apareix el primer de la secció "vestidos" amb el seu preu: 49,95 euros i el nom "vestido midi estampado".

4437289500 9 1 1

Encara està disponible a la botiga on line d'Amancio Ortega, però no trigarà a esgotar-se com cada vegada que la més eficaç de les it girls espanyoles s'ha vestit low cost. El gest no ha passat desapercebut en un moment en què s'acusa la monarquia d'haver-se allunyat del seu paper moderador. Quanta més distància pren del poble, més es disfressa com ell.

leti zara 2   efe

EFE

Això passa el mateix dia que els reis fan 15 anys plegats. Aquell dia de 2002 el príncep va tirar els trastos a la presentadora del Telediario i va canviar la història d'Espanya. Ha plogut molt i hem passat del rei campechano a la reina populista.