De tots és conegut que la reina Letícia no és gaire amant de l'alcohol. Tant, que quan va visitar una artilleria de Segòvia fa quatre anys, va assegurar: "Yo, como no bebo, me acerco la copa para brindar solo a los labios. No bebo ni café ni vino. Soy incapaz. Pero es que ni siquiera con amigos. Ahora soy abstemia completamente". Unes paraules que no ha complert del tot posteriorment, com quan se la va veure donar un glop a un got de sidra en una visita al poble asturià de Poreñu.

leticia i felip bevent sidra gtres

GTRES

Letícia sap tant de licors com de macramé, però un cop més va poder el seu afany controlador i va tornar a donar mostres que a casa seva ella talla el bacallà... i s'encarrega del vi que se serveix als seus convidats. Dissabte passat. Letícia i Felip, amfitrions d'una festa privada a la seva residència familiar, el Pavelló del Príncep, del recinte de la Zarzuela. 30 escollits que van gaudir de l'hospitalitat monàrquica i d'uns banys a la piscina, segons informa la revista Vanitatis, que tal i com especifica, "aunque el rey no suele encargarse de la organización lúdica salvo en lo que se refiere a los convocados, la reina ejerce de ama de casa real".

felip leticia llibres gtres

GTRES

La dedicació que li posa la reina a que tot estigui perfecte és similar a la que té quan es tracta de l'escola de les seves filles, on controla fins i tot el que donen de berenar als alumnes. Li agrada tant supervisar fins el més mínim detall que de vegades això topa amb la tasca i les responsabilitats de molts dels treballadors que es guanyen la vida a Zarzuela. "Sus apreciaciones a veces son encontradas tanto en temas profesionales como personales o domésticos", recorden al citat mitjà.

felip bevent gtres

GTRES

I això és el que va passar en la festa de dissabte. El menú? Sota el seu control. Delicatessen com pernil Cinco Jotas, que torna boja la monarca. El problema va arribar quan s'anaven a servir els diferents vins durant l'àpat. L'abstèmia Letícia suposem que deixa en mans dels sommeliers de palau la tria. Però aquesta vegada no la va convèncer el que anaven a prendre els convidats. Explica Vanitatis que tot i que el celler de Zarzuela està ben assortit dels millors caldos, i que "el rey Felipe, como buen catador, gusta de ofrecer a sus amigos lo mejor en este aspecto", durant la festa hi va haver "disparidad de opiniones, ya que la Reina no estaba muy de acuerdo con los tres primeros vinos que se habían planteado". 

leticia brindant gtres

GTRES

Ni el vi escollit pels especialistes per l'aperitiu, ni pel dinar, ni per les postres era del seu grat: "Doña Letizia tardó algo más en encontrar el que le gustaba o consideraba que se ajustaba a su papel de enóloga aficionada". I què va fer? Demanar que es canviés i manar que se servís un altre. El preu dels anteriors vins oferts anava dels 12 als 16 euros l'ampolla. Finalment, el que va demanar l'amfitriona reial era un denominació d'origen de la província d'Ourense que té un preu que gira al voltant dels 60 euros l'ampolla... Sort que Letícia no beu. Si es va disgustar sent abstèmia, no imaginem com s'hauria posat si hagués estat una enòloga contrastada.