Ja sabem que Letícia es mucha Letizia, que sempre fa el que li rota i que no pot evitar que el seu fort caràcter surti a la superfície a la mínima i faci el que li surt del monyo, però de vegades, s'hauria de tallar una mica. La reina L'Oreal, porque yo lo valgo, no perd l'oportunitat de mostrar-se com és, i ara hem tingut una nova mostra després d'escoltar una anècdota viscuda per un dels mags, il·lusionistes, més famosos del país, i també del món, que porta ja uns quants anys forjant-se una carrera espectacular damunt dels escenaris. Parlem del gran Jorge Blass.

Des que l'any 1996 David Copperfield va actuar a Espanya i va sol·licitar una actuació seva per intercanviar idees, el de Madrid no ha parat d'anar cap amunt com l'escuma. Premis i més premis, actuacions brutals a tot el planeta, talent descomunal que barreja amb un sentit de l'humor i una bonhomia que tomba, Blass acaba de ser guardonat amb l'enèsim premi de la seva carrera, als Estats Units, el premi Stage Magician Of The Year 2024, atorgat per l'Acadèmia de les Arts Màgiques de Hollywood, batejat per molts com l'Oscar del món de la màgia i l'il·lusionisme. Amb motiu d'aquest guardó tan especial, aquesta setmana s'ha celebrat un esdeveniment de traca al Club Financiero Génova, on va xerrar amb diferents mitjans analitzant la seva carrera i repassant algunes trobades ben curioses. Per exemple, el sopar amb la família Grimaldi quan tenia només 19 anys o la que va tenir amb la reina Letícia.

leticia musculada ep 12 543x814
Letícia

Tal i com destaca el Diez Minutos, Blass i l'asturiana van coincidir en un acte de la Fundación Abracadabra, on el mag va fer-li un número a ella i a tot el seguici que l'acompanyava. Li va demanar a la reina que escollís una paraula, i en aquell moment la dona de Felip, no fos cas que es mostrés natural, va triar una paraula que ja demostra com d'intensitos són a Zarzuela: "ella escogió 'responsabilidad'. Es una palabra difícil, pudiendo elegir 'perro', 'casa' o 'jardín", va dir diplomàtic Blass. L'il·lusionista li va donar una caixa ("al abrir la cajita, ella se convirtió en una niña pequeña") i dins, un paperet amb la seva paraula: "para pasmo de la reina, había acertado: ponía 'responsabilidad'". El que no és de rebut és el que va fer després Letícia, molt sorpresa. A primer de Com actuar davant d'un mag t'ensenyen que el que has de fer és aplaudir, quedar-te quietet i no passar-te de llest... Ni tocar el que no has de tocar. Lamentable Letícia, que "se sorprendió tanto que se puso muy curiosa e incluso se puso a buscar en mi manga por si tenía algo, saltándose un poco el protocolo"... Un poco no: un mucho. És que no ho fan ni nens de cinc anys. No val l'excusa que como es periodista té aquest impuls de saber les coses. És un pacte implícit entre els mags i el públic que ella es va saltar a la torera. Sort que Blass va treure ferro, educat: "'Fue divertido', agregó el mago".

El que seria divertido seria que algun dia desaparegués una institució tan retrògrada com la monarquia com per art de màgia.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!