Ni dolços, ni embotits, ni txuletons... A casa de Felip i Letícia fa temps que no entra cap d'aquests aliments prohibits. Estan a la llista negra de la reina, de la que coneixem la seva obsessió per l'alimentació saludable i molt ensopida, d'acord amb la seva forma física d'atleta d'elit. Sembla ser que actualment segueix la dieta Perricone, plena de productes amb propietats antioxidants i antiinflamatòries i que afavoreixen la pèrdua de líquids. Cúrcuma, te verd, salmó, làctics, oli d'oliva... Més que dinars o sopars, el que fa a palau és una mena de tortura xinesa. Uns costums que ha intentat transmetre i imposar a les filles i al marit, com vam veure en aquella estampa familiar prenent sopa de bledes. Tot i que quan poden escapolir-se de les regles de la jefa, ho fan i es posen les botes: per exemple, aquella excursió escolar d'Elionor a Navarra, fa alguns anys, en la que la princesa va entrar en una confiteria i es va cruspir una capsa de bombons a caraperro. Ara que l'hereva és ben lluny, segur que continua "pecant" amb aliments impensables per a la mare.

Ara bé, alguna cosa està canviant. O Letícia comença a ser tolerant en matèria alimentària o el postureig fa miracles. La consort va visitar aquest passat diumenge una fira d'alimentació Bio a Madrid. Ho feia a títol individual, per sorpresa, fora de la seva agenda oficial. Podria haver tornat a palau amb un fotiment de quilos de chia, quinoa i llavors de tota mena, però resulta que no. Que va trencar els seus sòlids principis i línies vermelles. Un assortit d'embotits amb pernil salat, xoriço, llonganissa i fins i tot paté. Això sí, tot ecològic. Deu ser el comodí per poder passar-se al costat fosc sense remordiments. Aquest és el pack que li van regalar en un estand.

Pack regalo embutido a Letizia detalle Ecomarket Shop
Pack regal d'embotits a Letícia / Ecomarket Shop

L'adquisició de la reina haurà estat rebuda amb repicar de campanes a palau. Imaginem a Felip i Sofia amb els ulls com taronges, salivant i fent un veritable recital de sorolls gàstrics celebrant la novetat. Quina sort la seva, que es podran dur un entrepanet a la "feina" i a classe com la resta de mortals, els que mengen xoriço com si no hagués demà, els que es delecten amb una bona ració de pernilet. Petits plaers de la vida que havien desaparegut per culpa del control sense miraments de Letícia al rebost i a la nevera. L'empresa que li va regalar el pack d'embotits ha compartit la imatge lliurant-li tot aquest "verí" condensat en una capsa de cartró... i envasat al buit en plàstic. No gaire ecològic aquest detall, però. 

Letizia regalo embutido Instagram
Letícia rebent el pack d'embotits / Instagram

No van ser els únics productes que Letícia va portar a casa. També va passar per un altre estand especialitzat en productes de coco ecològic i de comerç just, sense additius, vegans, etcètera. Això sí que va molt més amb el seu estil. I fora de la llista d'aliments, va sortir amb una bossa on hi havia un obsequi d'una casa d'artesania de plata, fusta i acer. Molt completa la cosa. I barata: no tenim gaire clar que pagués ni un cèntim: tot són regals. Borbon's style.

Letizia regalo agua de coco Instagram
Letícia en una fira d'alimentació bio / Instagram
Letizia regalo artesania Instagram
Letícia en una fira d'alimentació bio / Instagram

Haurà pecat del tot Letícia menjant-se una llesca amb pernil o un platet de xoriço? Pagaríem per aquesta imatge, la veritat.