Cop duríssim per la família, amics i els professionals de TVE després de saber-se la mort el passat diumenge del seu company Pedro Roncal, als 54 anys, víctima d'un atac de cor quan es trobava a Pamplona. El periodista actualment era professor del màster de TVE i anteriorment havia estat director de Radio 5 Todo Noticias, del Canal 24 Horas i director adjunt dels serveis informatius de la televisió pública. 

pedro roncal

TVE

Roncal, a més, era el marit de la també periodista d'aquella casa, Pilar García Muñiz, presentadora del Telediario i ex conductora d'Informe semanal o España directo.

pilar garcia muñiz

TVE

Una altra dona que de ben segur ha lamentat molt la seva pèrdua és la reina Letícia, que li deu bona part del que és ara, en part, a Roncal. Perquè va ser ell qui es va fixar en la llavors periodista Letizia Ortiz quan ell dirigia el Canal 24 Horas. Era l'any 2000 i al despatx del periodista va arribar una cinta de Letícia amb la feina feta a CNN Plus. El talent i presència de Letícia no van passar desapercebuts per Roncal, que va procedir a fer-li una prova de càmera i improvisació. La van contractar i l'ara reina va començar a aparèixer a la televisió pública presentant el Telediario matinal i temps després, sent el rostre que va captivar l'aleshores príncep Felip.

leticia cnn plus

CNN Plus

I és que no només això, Roncal també va ser testimoni directe en conèixer el secret de Letícia, jugant un paper cabdal en les confidències amb la seva companya durant els mesos previs a l'anunci del compromís entre Felip i Letícia. Tot va venir quan van veure els nòvios sopant íntimament. Aquella trobada va arribar a oïdes d'un dels consellers en cap de RTVE, que va recomanar-li a Letícia que els ho expliqués, per prevenir-los, als seus dos caps. Un era Alfredo Urdaci, l'altre, Pedro Roncal. Al primer, Zarzuela el va "avisar", segons el diari El Mundo, per la poca discreció en un material tan sensible com era la relació del fill del rei amb una periodista de la casa. A Roncal no va caldre cap avís: mai va dir res a ningú sobre el que ell ja sabia.

leticia felip tve

TVE

La relació d'amistat i respecte de Letícia amb un dels seus valedors en la televisió va continuar després amb el temps, amb ella ja fora de TVE i promesa amb Felip. De fet, Roncal i la seva dona van assistir al casament reial de l'any 2004.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat