Ja ho va dir fa uns mesos Jaime Peñafiel: "Máxima es la reina joven más reina que existe ahora. Ha sido una mujer máxima en todo: en naturalidad, en belleza, en simpatía… Nada que ver con la que nosotros tenemos. Ya nos hubiera gustado tener a nosotros una Máxima. Máxima es una mujer máxima en todo. Ya tendría que aprender Letizia, que es mínima en todo”. El cronista blau elogiava les virtuts de la reina holandesa: afable, propera, jovial i deslligada de cotilles... Igualita que la reina espanyola. Peñafiel les comparava arran de la Feria de Abril de Sevilla, on l'argentina casada amb Guillem d'Holanda va vestir de farbalans i va mostrar-se propera amb tots els assistents.

maxima holanda 2 gtres

GTRES

Fa pocs dies, una altra reina, Matilde de Bèlgica, també deixava en evidència la dona de Felip en portar els seus fills a escola. A peu, sense escorta ostensible i irradiant naturalitat. Ben diferent de la bombolla en la que Letícia té tancades a la princesa Elionor i la infanta Sofia, que semblen, de passada, cinc anys més petites de l'edat que realment tenen.

matilde belgica emmanuel gtres

GTRES

elionor primer dia escola 2018 GTRES

GTRES

Ara Màxima i Matilde li han tornat a pintar la cara a la seva homòloga espanyola. Si més no, això és el que es desprén d'un programa que han emès les darreres setmanes a la televisió alemanya: De professió, reina. Tres especials sobre tres de les reines que encara belluguen a Europa. Tres reportatges fets a base d'hores de presenciar actes i més actes, reunions i viatges amb les tres monarques. I tres programes que han tingut una acollida ben diferent per part dels espectadors. Perquè ‘Letizia von Spanien’, de la cadena alemanya ZDF, ha quedat per sota en el share de les altres dues reines. Per bé que els autors del reportatge incidien en la particularitat que "a Espanya odien i insulten Letícia" amb massa facilitat, victimitzar-la no ha interessat més els alemanys.

leticia zdf

ZDF

El programa dedicat a Leti es va emetre el 24 d'agost en prime time. 1,6 milions d'espectadors i una audiència del 9,3% de share, tal i com revela Vanitatis. Per sota de les xifres de Matilde de Bèlgica, emès una setmana després i que va reunir 1,7 milions d'espectadors i un 9,7%. I força menys que la reina que sí va cridar l'atenció, Màxima. L'holandesa, l'últim reportatge que es va emetre, va seduir 2,6 milions de persones, un milió més que Letícia, amb un 12% de quota de pantalla. Segons els seus autors, ella no va haver de competir amb el futbol i el seu reportatge es va emetre acabades les vacances i un dia que va fer mal temps per sortir fora. Intents d'excusar el que Peñafiel té clar fa temps: que hi ha reines i reines.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat