Setembre és època de tornada a l'escola. Mentre a Espanya els nens hi van tard, al voltant del 12 de setembre, a Europa s'hi posen amb el final d'agost. Les diferent cases reials acompanyen els prínceps i princeses a col·le i la reina dels belgues ha decidit fer-ho com els súbdits belgues: a peu, sense escorta ostensible i pel carrer molt natural. Les imatges de Matilde de Bèlgica contrasten amb les mesures d'hiperprotecció d'Elionor que a Espanya agraden a la reina Letícia. Qualsevol comparació deixa en ridícul la dona de Felip:

matilde belgica fill GTRES

GTRES

Matilde té moltes coincidències amb Letícia: és reina consort, el marit es diu Felip i té una filla anomenada Elionor. La reina belga acompanya aquest dilluns a col·le el fill mitjà, Emmanuel, que també va néixer, com Elionor d'Espanya, l'any 2005. Però en comptes d'anar a escola amb un fill de 13 anys en cotxe blindat i tancat sense ensenyar-lo, el petit príncep Emmanuel camina amb la motxilla pel carrer amb sa mare, i només una desena de metres darrere seu s'hi veu un guardaespatlles molt discret. Comparin l'arribada d'un hereu i una altra:

matilde belgica emmanuel gtres

matilde belgica cole hereu GTRES

GTRES / setembre 2019

elionor primer dia escola 2018 GTRES

GTRES / setembre 2018

Onze de setembre de 2018. Letícia i Felip, les nenes blindades, ni una foto per a la premsa de les filles entrant a escola, només de Letícia poc maquillada. Un desastre de projecció pública. Algú li ha de recordar a la reina d'Espanya que la Corona és imatge i sense imatge la Corona no serveix de res. Primer dia d'escola a Europa i la primera lliçó l'ha rebut Letícia.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat