La reina Letícia acaba d'inaugurar el IX Congrés Internacional de la Llengua Espanyola a Andalusia, concretament a Cadis. I com sempre que té una cita d'aquestes característiques, el look triat per la reina espanyola no ha deixat ningú indiferent. Aquesta vegada, un disseny de Cho Atelier, de to rosa, amb faldilla de tall recte i una petita obertura al davant, i un explícit nus a l'alçada del melic. De llarg midi, habitual en l'asturiana, l'ha combinat amb la bossa de mà, del mateix to o amb les arracades, un disseny en plata de llei amb bany d'or rosa i pavé de circonites multicolor i pedres semiprecioses, tal i com destaquen a Vanitatis.

leticia rosa
Letícia a Cadis / @CasaReal

La publicació, però, s'ha fet ressò de la sorprenent indignació i els termes com s'han referit a la premsa estrangera a la reina Letícia per un dels seus looks anteriors dels quals més es va parlar. Concretament, el Daily Mail britànic. Són molts els mitjans de fora que es fan ressò dels modelets que porta o deixa de portar la monarca espanyola, però aquesta vegada, han anat una mica més enllà per apuntar no cap al vestit, sinó cap als cabells de la dona de Felip. I fent servir uns termes molt ofensius i absolutament denigrants, que algú s'hauria de fer mirar. Han observat que d'un temps ençà la reina espanyola no recorre sovint a un tint per la seva cabellera, i que és molt habitual veure-li alguns cabells blancs, que alguns veuen com un senyal d'identitat i una declaració d'intencions.

leti canas
Letícia / GTRES

El cas és que Letícia, com tantes altres dones i homes, no tenen cap problema en que es vegin els cabells blancs propis de l'edat damunt del seu cap. Però a l'esmentada publicació anglesa es veu que no ha fet el pes, i li han fet saber de molt males maneres. Què li han dit al Daily Mail per gosar portar cabells blancs com aquests que veuen a les imatges? "Ho sento, Letizia, però deixar-se cabells blancs només indica que una dona s'ha abandonat". Aquest és el cridaner i penós titular que encapçala la notícia. Després, comentaris en la mateixa línia, en una mena de carta oberta a la monarca. Per part de qui? D'una dona experta en moda i bellesa, Christa D'Souza, que pregunta a la reina espanyola si realment ho considera una bona idea: "Com sabrà la reina Letícia, aquests cabells blancs desobedients marxen al so del seu propi tambor. Però és clar, com m'havia advertit Josh, aquest és el problema de ser bru fosc, voler tenir cabells blancs. Requereix manteniment gairebé les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, especialment quan el gris comença a superar el marró".

daily mail
 

L'experta consultada pel diari britànic, preocupada pel temps de dedicació de la reina al seu cap. I el que queda clar pel seu comentari és que no comparteix l'acritud del mitjà en el seu titular, sobre que l'asturiana s'ha abandonat. De fet, respecta i aplaudeix la decisió de Letícia de no tenyir-se, com tampoc fan d'altres estrelles internacionals com Andie MacDowell o Jamie Lee Curtis: "Reina Letícia, et sento. Per què s'hauria de doblegar davant la indústria de la bellesa per edat? De fet, per què qualsevol de nosaltres ho hauria de fer?", indignada per les crítiques a una Letícia a qui il·lustren amb aquesta imatge de quan la reina va entregar les acreditacions als nous ambaixadors honoraris de la Marca España, quan va aparèixer precisament de vermell Espanya, amb la cabellera al vent i una ratlla enmig, marcadament de color blanc.

DL u529331 038
Letícia / GTRES

Que algú els hi digui als del Daily Mail que abandonar-se és no anar polit, fer pudor, deixar de banda la higiene. Però que els cabells blancs no són sinònims d'abandonament ni cap ximpleria per l'estil.