Si col·loquéssim en una línia hipotètica, una al costat de l'altra, totes les royals europees, comprovaríem que en l'extrem de la filera hi hauria la reina Letícia i a l'altre extrem, radicalment oposada a l'asturiana, hi hauria la reina Máxima d'Holanda. L'argentina és als antípodes de la monarca espanyola. Per atrevida, per espontània, per natural i per mostrar-se molt més propera que la dona de Felip cada vegada que apareix davant les càmeres o en algun acte institucionals. I la darrera prova del seu atreviment l'hem trobat fa poc, en un viatge oficial que ha fet al Marroc. Ha estat un periple de quatre dies en qualitat de defensora del secretariat general de les Nacions Unides per a les Finances Inclusives pel Desenvolupament. 

336951476 3034713816831550 4307162557470807393 n
Máxima d'Holanda, al Marroc / @koninklijkhuis
337164610 1307005996823631 7907651842482349843 n
Máxima d'Holanda, al Marroc / @koninklijkhuis

Si s'hi fixen, en aquestes imatges hi ha un fet que potser passa desapercebut a primer cop d'ull. Mirin-li les mans. Concretament, les ungles dels seus dits: pintades de color vermell. Aquell detall insignificant és una de les moltes diferències que hi ha entre ella i Letícia. Per cada vegada que trobin la reina espanyola amb les ungles d'un color llampant els hi hi podrien regalar un milió d'euros... ja veuran com continuaran amb el mateix número als seus comptes corrents. I és que és gairebé impossible.

letizia uñas pintadas gtres
Letícia / GTRES
letizia detalle uñas rosas GTRES
Letícia / GTRES

Com a molt, la veuran amb aquest aspecte, amb les ungles pintades d'un color pàl·lid, de to rosa, i para de comptar. Tot i que la gran majoria de vegades, el màxim que s'aplica a les seves ungles és un esmalt transparent. Què hi diuen els experts? Al diari El Mundo, per exemple, que "Nunca, o casi nunca, lleva las uñas pintadas. A veces, ni siquiera lleva un base o capa de brillo que las mantenga uniformes y luminosas. Las lleva cortas, muy cortas, detalle que se adapta a las corrientes de manicuras que suenan fuerte hoy".

Letizia cara manos rosa 2 EFE.
Letícia / EFE.

Letícia sap que sovint, els focus estan posats en les seves mans, per com les mou, per les bosses de mà i complements que sempre porta o pels espectaculars anells que sempre duu als seus dits, com l'emblemàtic de Karen Hallam. Per què, doncs, no es pinta les ungles mai o gairebé mai de colors com vermell, ella que acostuma a vestir molt amb aquest color? Bàsicament, perquè no li surt del monyo, però hi ha qui s'ho pregunta sovint. Hi ha qui diu que durant molts anys es va dir que el motiu era que Letícia no ho feia per qüestions de protocol, però res més lluny de la realitat. Marina Fernández, directora de Comunicació del Grupo Escuela Internacional de Procotolo deixa clar que "No es cierto que el protocolo prohíba llevar las uñas de color; de hecho, en general, el protocolo no prohíbe nada y menos en cosas de maquillaje. En el día a día de las realezas británica y española no pasaría nada porque sus miembros apareciesen con las uñas pintadas, más que una curiosidad en temas de moda y belleza, pero hay que tener mucho cuidado cuando se viaja". I qui ha donat la veritable clau de tot plegat? L'amiga íntima de la reina, la presentadora Sonsoles Ónega.

leticia sonsoles
Letícia i Sonsoles Ónega

En una visita a 'El Hormiguero' va donar resposta a aquest misteri: Letícia mai porta les ungles pintades perquè no té temps d'estar retocant-se-les contínuament, "de ahí que prefiera lucirlas al natural: cortas, casi al ras, y sin rastro de antiestéticas cutículas".