Nou acte per part de la Corona espanyola i nova ocasió en que ens hem quedat amb els ulls com a taronges pel que ha fet la reina Letícia. Però anem a pams. Després de la seva visita a Portugal, on l'asturiana va lluir un vestit blanc a piquets negres i on va tenir un descuit que va provocar que se li veiés la part interior del cinturó, els reis han tornat a Madrid, on aquest dimarts han tingut una nova cita institucional.

Els Borbons han ofert un dinar en honor al president de la República d'Angola, Joâo Manuel Gonçalves Lourenço, i a la seva dona, Ana Afonso Dias, que es troben al país en visita oficial per aprofundir i refermar les relacions bilaterals entre els dos països. A banda dels il·lustres hostes, pel Palau Reial també hi han desfilat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, així com diferents autoritats, associacions i fundacions convidats al tiberi.

recepcion angola

Recepció dels reis al president d'Angola i la seva dona / @CasaReial

Per aquesta ocasió, la reina ha triat un vestit impecable de color rosa xiclet. Però el que més ha cridat l'atenció, tot i com era de cridaner el modelet, no ha estat cap peça de roba que portés al damunt, sinó el que ha fet durant el dinar, després dels discursos davant del faristol per part del seu marit Felip i del president angolès.

letizia brindis2

Letícia / GTRES

comida angola

brindis angola

Recepció dels reis al president d'Angola i la seva dona / @CasaReial

Aquí veuen el moment que Felip i Gonçalves Lourenço brinden per la unió dels dos països abans de començar amb el tiberi. I just després d'aquest instant, s'ha produït una escena que ha sorprès per part de Letícia. Fins fa un temps, era impensable veure-la com l'hem vist, però ja en una recepció recent, en aquest cas, al president de Xile, Sebastián Piñera, vam veure que la reina espanyola es passa pel forro els seus propis principis i ha sucumbit a seguir el protocol comme il faut.

De tots és sabuda l'animadversió que té Letícia per l'alcohol. La reina ens tenia acostumats a unes imatges repetint sempre el mateix gest maleducat, groller i saltant-se tots els protocols en els brindis d'Estat. La norma obliga, quan l'amfitrió fa el discurs i després d'aixecar les copes, endur-se el got als llavis i beure un glopet. Letícia mai no fa ni el gest. Mentre tots els comensals beuen ella es queda palplantada mirant la copa sense ni fer el gest de mullar-se la boca. Però amb Piñera això va començar a canviar.

letizia brindis xile

Letícia, durant la recepció al president xilè / @CasaReal

I pel que sembla, Letícia li ha agafat el gust a tastar el cava que li posen per brindar i per segona vegada consecutiva, no ha dubtat en fer un glop després de brindar la seva copa amb el president d'Angola. Just en fer-ho, fins i tot, es veu com es remulla els llavis com assaborint la beguda que s'acabava d'empassar.

De fet, dels set comensals que hi ha a la taula, Letícia és la que primer es posa la copa a la boca i beu. Potser perquè li està agafant el gust, potser per treure's el mal tràngol del damunt quan més aviat millor. 

Sembla, però, que Letícia es va relaxant i que fins i tot algú com ella, tan maniàtica i tan suya, ara ja es treu la mascareta sense tanta angoixa i s'atreveix a beure una mica d'alcohol, ni que sigui de manera testimonial. Ja van dos àpats institucionals seguits. A aquest pas, a la pròxima recepció institucional dels reis la veurem atrevint-se fins i tot a prendre un cigaló per fer la sobretaula.