Les primeres aparicions públiques de Letícia després de les vacances i acabada d'encetar l'agenda reial durant el mes de setembre han provocat comentaris de tota mena. Especialment, una imatge que va sorprendre, per poc freqüent, la de la reina aparentment sense maquillatge, quan duia les nenes al seu primer dia d'escola.

Letícia contenta  GTRES

GTRES

Una cara -i un look, amb samarreta blanca, pantaló clàssic a joc i una jaqueta senzilla d'ant en gris d'amples butxaques, amb vambes còmodes en un to claret- que no tothom té clar que sigui fruit de la naturalitat i sí d'un estudiat maquillatge minimalista per donar-se una nova imatge. "Lo del rostro huérfano de afeites ha suscitado mucha polémica. Yo opino que estaba muy cuidadosamente maquillada para parecer que no lo estaba, aunque hay otros algo más cándidos que creen que se había levantado así de la cama para cumplir con sus deberes de madre", escriu el cronista sobre la casa reial del diari El Mundo, Carlos García Calvo.

leticia i felip primer dia escola  GTRES

GTRES

El periodista explica que li han fet riure alguns comentaris llegits a la xarxa, com un que defineix la reina com una "transformer, opinando que cambia de aspecto según el día, debido a sus supuestos retoques cosméticos". García Calvo creu que Letícia hauria de donar una imatge més dòcil que la malhumorada que acostuma a donar, i assenyala que "actos como el protagonizado en Oviedo, rodeada de niños que empezaban el año escolar, y con una vestimenta mas 'casual', harían mucho más por la monarquía española que dos apariciones semanales, hieráticas y encaramada a zapatos de tacones altísimos, algunos bastante feos, por cierto".

reina Leticia classe 2  EFE

Efe

L'expectació ara, se centra en veure si aquesta "reina transformer" lluirà el mateix aspecte d'aquí a dos dies, quan faci 46 anys i ho celebri, se suposa, amb el seu marit i les seves filles. Letícia va néixer el 15 de setembre de 1972, i per d'aquí a dos dies, quan celebri el seu 46è aniversari, Casa Reial no té cap acte previst a la seva agenda. Veurem si passa el dia en la intimitat, com l'any passat, quan es va quedar a Zarzuela amb les filles i després s'hi va sumar el rei Felip durant la tarda. Fa dos anys, pel seu 44è aniversari, va anar amb el seu marit a la inauguració de la nova temporada del Teatre Real amb l'estrena d'Otello, de Giuseppe Verdi. Una cita on el rei li tenia preparada una sorpresa quan, instants abans de començar la funció, l'orquestra va començar a interpretar el "cumpleaños feliz" davant una Letícia avergonyida que s'aixecava de la cadira agraint la sorpresa.

Tres anys enrere, va coincidir l'assenyalada data amb un viatge oficial als Estats Units, on va rebre la felicitació del matrimoni Obama. El seu primer aniversari com a reina el va celebrar l'any 2014 entregant el premi Luis Carandell de Pariodisme Parlamentari. La revista Telva especula amb la possibilitat que enguany Letícia i Felip vagin a sopar junts a algun dels seus restaurants fetitxe de Madrid: el KaButoKaji que fusiona cuina japonesa amb mediterrània, el Ten con Ten del barri de Salamanca o el DiverXo de Daviz Muñoz on van celebrar els 50 anys del rei.