Fa uns dies els hi explicàvem de la mort aquest dilluns de qui va ser un dels primers grans amors del rei Joan CarlesOlghina de Robilant, la comtessa, periodista i escriptora que va tenir una affaire de joventut amb Joan Carles l'any 1956, després que es coneguessin a Portugal, i que, en paraules seves, "Surgió un flechazo entre compañeros de mesa. Me enamoré como una colegiala. Era una relación alegre, simpática, sin pretensiones, sin compromisos".

Això deia ella, quan tenia 22 anys i ell 18, i van començar una relació eròtico-festiva quan, en teoria, ell estava festejant amb la princesa María Gabriela de Saboya. 

DL u1959021400 001

Olghina de Robilant, al 1959 / GTRES

De Robilant va ser un dels personatges més icònics de la jet set a Itàlia als anys 50-60, amb affaires tan o més sonats que amb el del Borbó. Però ara, qui ha revelat algunes anècdotes sucoses d'aquella trobada amb l'aleshores príncep d'Espanya, ha estat, qui si no, la gran Pilar Eyre, en el seu article setmanal a la revista Lecturas.

La periodista i escriptora mostra com va anar entre el Borbó i la comtessa quan van coincidir en una festa a la boite Muxaxo de Cascais, on se solien reunir per muntar saraus els fills del comte de París, els prínceps italians, els de Bulgària, els Borbons i un llarg etcètera.

olghina

Olghina de Robilant

"Juanito llevaba una cinta negra en la manga en recuerdo del hermano muerto, pero era el más animado de la fiesta"... Què raro. Juanito de dol, però donde haya una fiesta, que se quite lo demás. Explica Eyre què va passar quan Olghina de Robilant se li va acostar "cimbrando sus caderas". Pel que es veu, van ballar junts un chotisMadrid, Madrid, Madrid.

Els avis del vídeo ho fan molt bé. Juanito, però, s'arrambava molt més que ells amb la noia amb la que va ballar. Explica la cronista que els que van coincidir amb ell en aquell moment van veure com Joan Carles es passava l'estona amb els seus llavis a l'orella d'Olghina "susurrando palabras de amor".

Estranyada, la comtessa li va preguntar si no sortia (com semblava) amb la princesa de Saboya. I Juancar, sempre a punt per no desaprofitar una oportunitat, va fer el que anys després va repetir sovint amb la seva dona Sofia: fotre-li les banyes. Resposta del Borbó?: "Sí, pero está en Suiza y tú me gustas mucho”. Chim pum.

joan carles gabriela

Joan Carles, amb Maria Gabriela de Saboya

Van seure junts, i "él no dejaba de meterle mano...". Ella, nerviosa per la fogositat de Joan Carles, "se retocaba los labios con nerviosismo", fins que en un moment, ell li va dir: “No te pintes la boca, porque voy a volver a besarte...”. Joan Carles, en pla Rodolfo Valentino, posant damunt la taula tots els seus recursos amatoris.

No content amb la frase d'actor de pel·lícula, "le arrebató su barra de ‘rouge’ y escribió en la servilleta: 'Te quiero'”". Vaja, com si fos una de les històries de Love actually. I pel que sembla, el gest va fer el seu efecte, tot i que del romanticisme es va passar al marro. Perquè tal i com explica Eyre, "Extraviados de pasión, salieron a la noche e hicieron el amor en el asiento trasero de su Volkswagen".

juancar

olghina

Joan Carles i Olghina de Robilant

Què va dir Olghina de Robilant, després?: "Me besó con sus labios ardientes, secos y experimentados..."... Potser si tenia els llavis tan secs li hagués anat bé a ell el llapis de llavis. Segueix: "Era muy sabio en el sexo, aunque solo tenía 18 años. ¡Se comportaba como un hombre y no como un niño!”.

Van estar veient-se durant quatre anys: "Juanito tenía otras novias, pero siempre volvía con Olghina". Cosa que no agradava al seu pare: "tuvo que pelearse a puñetazos con su padre, que quería que rompieran". Quan va ser l'última vegada que es van veure? En una pensió de Roma, l'última vegada que es van enllitar, uns dies abans de casar-se amb Sofia, quan van perdre l'anell de casats enmig del furor. Per cert, en una entrevista l'any 1989, De Robilant va dir que “El rey de España es el verdadero padre de mi hija Paola, no lo he querido llevar a los tribunales para no comprometer su futuro”. A les seves memòries, dos anys després, ho va negar. Per què? Misteris de Zarzuela.