“Surgió un flechazo entre compañeros de mesa. Me enamoré como una colegiala. Era una relación alegre, simpática, sin pretensiones, sin compromisos”. Són paraules d'Olghina de Robilant, la comtessa, periodista i escriptora que va tenir una affaire de joventut amb Joan Carles l'any 1956

Es van conèixer aquell estiu a Portugal, on els Borbons compartien exili amb els Saboya, amics de la família de Robilant. Ella tenia 22 anys i ell 18. I entre els dos va néixer la flama. Una flama, la del seu amor, que es va apagar aviat. I una flama, la d'ella, que ara s'ha apagat per sempre. Perquè s'acaba de saber la seva mort, a Como, als 87 anys.

olghina

olghina ara

Olghina de Robilant, quan va conèixer Joan Carles i recentment

Una malaltia s'ha endut qui es va convertir en una de les celebrities de la jet set italiana dels anys 50-60. La seva llista de relacions sentimentals amb famosos de renom és llarga: Ernest Hemingway, Truman Capote, el rei Umberto de Savoya, Federico Fellini, Onassis, Burt Lancaster, Tony Curtis o Alain Delon.

Però sens dubte, la seva relació més sonada va ser amb qui avui és el rei emèrit, que li va escriure unes cartes que anys després es van fer públiques, i on el pare de Felip li deia coses com: “Sabes que estoy enamorado de ti como ninguna otra chica hasta hoy. Pero también sabes que, por desgracia, no puedo casarme contigo. Debiendo, por tanto, escoger, creo que Gabriela (de Saboya) es la más conveniente”.

joan carles trist

Joan Carles / Efe

Olghina de Robilant anomenava Joan Carles 'Juanito', i tot i que sempre va mantenir que “Nunca estuvimos comprometidos, nos mantuvimos en contacto hasta 1960. Nos escribíamos cartas y coincidíamos en viajes y fiestas. La prensa se ha referido a menudo a nuestra relación como algo más que una amistad y yo nunca lo he negado”.

L'any 1966, Olghina de Robilant es va casar amb el pintor Antonello Aglioti, però la cosa no va anar més enllà. Va ser mare soltera als 25 anys, de dues filles, Paola i Valentina. Una maternitat que molts van relacionar amb Joan Carles. No seria la primera vegada que el Borbó té fills escampats pel planeta. Ella, però, ho va negar: “No quiero revelar el nombre del padre, un romano casado y con hijos, pero ante aquellos que lancen insinuaciones, él no se demoraría en reivindicar públicamente la paternidad de su hija”.

joan carles anell

Joan Carles / EFE

La comtessa italiana i l’aleshores príncep es van conèixer quan ell encara no s’havia casat amb la reina Sofia. De fet, Jaime Peñafiel afirma que van passar junts la nit anterior a la petició de mà amb la grega. “Cuando don Juan Carlos se dirigía de Lisboa a Lausana para pedir la mano de Sofía, coincidió en Roma con Olghina. Con ella pasó la noche en un modesto hotelito”, escriu l’articulista. “Durante la refriega amorosa y según contaba ella, se extravió, entre la colcha y las sabanas, el anillo de pedida que, 24 horas después, le entregaría a Sofía”. Segons Peñafiel, Joan Carles va perdre l’anell de compromís quan s’enllitava amb una amant. Però el va acabar trobant i l'hi va entregar.