Costa d'empassar l'enfilall de grotescos elogis que està rebent Joan Carles des que ha decidit marxar a per tabac i no tornar. Diu molt (o molt poc) d'un país que aquests darrers dies hagi estat trending topic 'Viva el Rey' o 'Gracias, majestad'. Complex vassallesc en grau màxim, cosa que s'estila molt per les Espanyes.

joan carles sofia riuen GTRES

Joan Carles i Sofia (GTRES)

Ussía ja li ha fet el pertinent vestit de saliva, Cayetana Álvarez de Toledo s'ha posat en pla Batman, José Manuel Soto, Esperanza Aguirre, Toni Cantó, Bertín Osborne... Els sospitosos habituals han encès el megàfon per cridar 'V.E.R.D.E' als quatre vents. Panegírics abjectes als diaris ultres, articulistes i columnistes ajupint el cap amb servilisme lloant que si Joan Carles va instaurar la democràcia a Espanya, que si va tenir un paper fonamental en el 23F i bla, bla, bla. Sopars de duro. Les redaccions d'ABC o La Razón rebuscant fotos i notícies enumerant els logros de l'emèrit i tapant la brossa sota la catifa.

joan carles riu risa GTRES

Joan Carles (GTRES)

Però parlant de mitjans, un usuari de Twitter ha recuperat un retall de premsa absolutament delirant. Una 'notícia' del Diario Claro de 1991 on tot és de traca: el títol, el subtítol, el subtext i la foto de l'aleshores rei. Un Joan Carles amb cara de bavós, gairebé salivant, amb els ulls sortint-li de les òrbites, davant la bona pensada que segur que va estar orgullós d'aplicar a Zarzuela. Quina? Autoritzar la minifaldilla a Zarzuela en les festes que allí hi donava. Per què? Perquè "no quiere que las invitadas pasen calor en la fiesta de su santo"... Què considerat. Un esperpent propi d'una figura tan de cuñao, tan pròpia de Joan Carles, que no ens estranya gens. 

La xarxa, però, no se'n sap a venir:

Sembla una pel·lícula de Pajares y Esteso. Però és real, és un país que es diu Espanya i la seva monarquia. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat