Extens reportatge al número de maig de la revista Vanity Fair signat per David López sobre la corrupció del "cas Corinna" que ara ja és "cas Joan Carles". Parlen persones de Casa Reial i filtren com va viure Joan Carles el comunicat de Felip que reconeixia la seva corrupció: "Juan Carlos deseaba huir pero de forma permanente. Escapar de Zarzuela donde su relación con los reyes y Sofía no existe. Marcharse a República Dominicana donte tiene buenos amigos magnates del azúcar". 

corinna joan carles EP

EP

Tot apunta a Corinna i la revista posa data a l'inici de la relació amb Joan Carles: van començar a ser parella l'any 2004: "El rey era muy desorganizado en sus negocios.  Así que le dejó a Corinna toda la gestión. Corinna es capaz de todo...". Durant un sopar de la parella amb membres del govern de l'Aràbia Saudí sorgeixen els contactes que culminen amb el famós AVE a La Meca que han construït un grup d'empreses espanyoles, liderades per OHL, per 7000 milions d'euros. La comissió de 100 milions que s'investiga a Suïssa és poc realista pels cànons de percentatges habituals dels comissionistes. El jutge pot pensar que la comissió reial va ser de molt més. L'habitual 3% suposaria 210 milions. Com a mínim. Mai declarats a Hisenda i evadits, segons Felip, a paradisos fiscals.

joan carles xeig riu GTRES

GTRES

Vanity Fair segueix: "En Palacio dicen que Juan Carlos estaba literalmente 'encoñado'. Corinna sabía el dinero que había y para ella una comisión de 65 millones son un puñado de cacahuetes. Quiere más. El rey ha generado mucha suciedad para hacerse rico. Y Corinna es parte de ella". La revista ha parlat amb Corinna i deixa anar algunes perles: "Yo no he sido el gran amor de la vida de Juan Carlos, sino el último. Los 100 millones por el tren los cobró Juan Carlos. Le recomendé que los cobrase a través de Villar Mir (fundador de OHL i amic personal del rei). Si la gente supiera lo que yo sé...".

corinna GTRES

GTRES

La continuïtat de la Corona està en mans d'advocats, jutges i fiscals. Si condemnen el rei per corrupte acaba la monarquia a Espanya. El reportatge finalitza amb una frase terrible de l'entorn de Joan Carles sobre Corinna, que sona a mafiosa: "A ver si nos la sacamos de encima".