Quan Joan Carles va anunciar el 27 de maig la seva retirada de la vida pública, es va oblidar d’explicar que només es jubila de les activitats institucionals que no li agraden. El dia del seu adeu, el 2 de juny, l’emèrit va presidir una corrida de toros a Aranjuez; i ahir diumenge, tot just una setmana després, Joan Carles va voler estar present a la final de Roland Garros a París. Amb ell, la seva filla Elena. El monarca es retira però només a mitges. I això genera dubtes: qui li paga la festa a Joan Carles, ara que ja no representa a ningú?

joan carles i elena nadal roland garros efe

EFE

Això mateix és el que es pregunta la periodista Pilar Eyre. Si el rei emèrit està jubilat i ja no fa cap tasca de representació de l’Estat, el viatge d’aquest cap de setmana a París amb la infanta se l’hauria de pagar ell mateix, amb els diners de la seva pròpia butxaca. Però realment ha estat així? El monarca viatja encara amb l'avió dels Borbons o paga els bitllets d'una aerolínia regular? La cronista reial catalana llença la pregunta i recorda: “Juan Carlos puede ir dónde quiera, pero no creo que pueda utilizar el avión oficial”.

Joan Carles ha abandonat la feina i es dedica, per fi, a viure a cos de rei. Però ho fa amb els diners dels contribuents, per a no perdre el costum?