Després de tants anys de monarquia espanyola, costa imaginar-se una Zarzuela ocupada per algú que no fos el rei Joan Carles i la reina Sofia. Deixant de banda els darrers anys, quan els reis emèrits van deixar el lloc en favor de Felip i de Letícia, durant 40 anys el Borbó i la grega han estat la cara visible del país, sovint la cara dura visible del país. Sigui com sigui, la cara de "lo siento mucho, me he equivocado, no volverá a ocurrir" del rei i la de "qui em manava casar-me amb aquest home", de la reina, han acompanyat els ciutadans des de la mort de Franco.

reina sofia i joan carles  GTRES

GTRES

Però, s'imaginen que la cara "reial" que haguéssim vist durant tots aquests anys al costat de Joan Carles no hagués estat la de la reina Sofia? Probablement ella hagués estat més feliç, hagués acabat amb algun dels homes que van estar enamorats d'ella i no hagués hagut d'aguantar les aventures extramatrimonials del seu marit. Però, i ell? Amb qui podria haver viscut tots aquests anys? Segons Peñafiel, ell no ha estat enamorat mai de cap dona. Però això és un tema menor tractant-se d'una monarquia, on els interessos van per davant de l'amor.

joan carles i el seu pare  youtube

El programa de Juan Y Medio al Canal Sur, La tarde aquí y ahora, ha revelat quina era la candidata preferida a ocupar el tron al costat de Joan Carles, segons el pare del rei emèrit, Don Juan de Borbó. I la tria no podria ser més sorprenent: Cayetana de Alba, la Duquessa de veu ploranera, cabells arrissats, cara peculiar fruit de desenes d'operacions estètiques i una de les fortunes més grans del país.

cayetana alba duquessa boda 2011 gtres

GTRES

Ho explica Tico Medina -sí, sí, el mític Tico Medina protagonista d'un dels moments més sublims de la història de la televisió, quan va respondre una trucada telefònica d'un espectador...-:

Doncs aquest home ha revelat que "una de las primeras personas en las que pensó Don Juan, padre, para casar a su hijo, entonces príncipe de Asturias que era Juan Carlos de Borbón, fue casarlo con la Duquesa de Alba”... El presentador posa llavors, damunt la taula, la diferència d'edat entre l'un i l'altre -la Duquessa de Alba va néixer 12 anys abans que el rei Joan Carles-, però com respon Medina: "la Duquesa de Alba no fue mayor ni cuando se murió":

No sabem si entre tots dos hi hagués hagut més amor que entre Joan Carles i Sofia. Ni si el rei hagués sortit tant de cacera i hagués fet tant el Bribón en els seus velers i viatges, però el que està clar és que la parella hauria arribat a finals de mes encara més folgadament que ara -i ja és dir-: només com a exemple, fa uns anys la revista Forbes va xifrar la fortuna de l'aristòcrata en 3.000 milions d'euros, una riquesa que contemplava també 45 títols nobiliaris.

duquessa alba sofia

Les casualitats de la vida han fet que després de no consumar-se aquesta relació, la rumorologia ha volgut que anys després a qui s'hagi relacionat en més d'una ocasió és al darrer marit de la Duquessa, Alfonso Díez, precisament amb la reina Sofia. Com si haguessin dut a terme un intercanvi de parelles en dues realitats paral·leles. Qui sap què hagués passat amb aquest país si s'haguessin fet realitat els desitjos de Don Juan de Borbó.