Continuant amb l'estratègia de no posar en el mateix pla Joan Carles amb el seu fill Felip i la seva jove Letícia, des que es va destapar l'escàndol Corinna, la Casa Reial va "separar" els monarques del rei emèrit una vegada més. Tu a Boston y yo a California. O tu a Oviedo i jo a Sanxenso. Mentre Felip i Letícia presidien els premis Princesa d'Astúries -davant moltes veus contràries que els van escridassar- o jugant a bolo vaqueiro, Joan Carles i la seva defensora número 1, la infanta Elena, eren al Club Nàutic de la localitat gallega, en un sopar benèfic organitzat per l'Associació Espanyola contra el Cáncer.

Letícia i el seu sogre fa segles que no es veuen. Potser s'escriuen algun watsapp de tant en tant. Aviat, però, hauran de recórrer a la vella escola per saber l'un de l'altre i enviar-se postals o cartes explicant-se com els va la vida. Cartes com les que sí es va enviar Joan Carles amb un príncep saudita. Però no un de qualsevol, un acusat de violació. La relació entre Espanya i l'Aràbia Saudita sempre ha tingut un vel de polèmica i les fotos entre la reialesa espanyola i els del país àrab són de les que acostumen a irritar més els detractors de la monarquia.

Felip i príncep arabia  EFE

Efe

Fotos... i cartes. El diari El español explica que el rei Joan Carles va tenir una relació epistolar amb el príncep saudita Al Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud, l'última d'elles el juny del 2015, amb segell de la Casa Reial i signatura del rei emèrit. El príncep s'havia vist embolicat en un assumpte tèrbol: una jove hispanoalemanya l'havia acusat de violar-la a Eivissa durant l'estiu del 2012. La noia assegurava que l'havien drogat en una discoteca i que després la van violar en un luxós iot llogat per la família saudita. La denúncia es va arxivar i el rei li va enviar una carta felicitant-lo perquè la justícia havia donat carpetazo al tema.

princep arab

The giving pledge

Se sap segur que a la carta hi havia mínim, dues paraules, "alegría" i "satisfacción". Vaja, com si fos el seu hit, "me llena de profundo orgullo y satisfacción". El príncep sosté que ell era a París el dia que van passar els fets, i els jutges van determinar que no hi havia cas. El que no va investigar mai ningú, però, va ser els altres membres de la família saudita que sí estaven en aquell vaixell. Però no consta cap carta del rei emèrit als jutges demanant que es continués investigant.

Joan Carles i arabia saudi GTRES

GTRES

No era la primera vegada que s'enviaven cartes els dos amiguis. Anteriorment, Bin Talal ja va escriure-li demanant-li que intercedís en favor seu davant la justícia espanyola. Joan Carles li va respondre que no podia fer res perquè la justícia espanyola és independent i que es busqués un bon advocat espanyol. I va buscar un bufet amb despatx a Marbella que coneixia bé Joan Carles de quan volava en helicòpter des de Mallorca per anar a berenar amb el difunt rei saudita Fahdbin Abdulaziz.