La destinació acadèmica d'Irene Urdangarin va prendre un gir inesperat quan, en lloc d'embarcar-se en els seus estudis d'hostaleria en la prestigiosa École hôtelière de Lausanne, va optar per prendre un any sabàtic. La seva activitat se centra ara en un voluntariat a Cambodja.

"Irene ha decidit prendre un any sabàtic, abans de començar la universitat perquè vol, igual com el seu germà gran, Juan, treballar com a voluntària i formar part d'un projecte de cooperació. Es dedicarà a explorar món i pensar bé el que vol fer, per definir el millor possible el seu futur. La carrera d'hostaleria ha quedat descartada", va publicar la revista ¡HOLA! Tanmateix, res més lluny de la realitat. Perquè aquesta és la versió que s'ha explicat des del clan Urdangarin. Irene no va decidir res. Es va veure obligada a prendre un altre rumb. I va ser la infanta Cristina que la va obligar que realitzés un voluntariat.

La infanta Cristina oculta la realitat darrere del voluntariat d'Irene Urdangarin a Cambodja

La narrativa oficial presentada pel clan Urdangarin a la família i a l'opinió pública ha estat desafiada per evidència que suggereix una realitat molt més complexa. Darrere de la decisió d'Irene de prendre un any sabàtic i participar en un voluntariat s'amaguen problemes acadèmics i personals que han afectat profundament el seu camí cap al futur.

Irene Urdangarin mira noi GTRES
Irene Urdangarin GTRES

Contrari al que es va difondre la decisió no va ser resultat d'una elecció personal d'Irene. Informes de "Monarquía Confidencial" indiquen que la seva baixa qualificació en els exàmens d'ingrés a l'EHL va ser el motiu real darrere del seu any sabàtic, no una decisió meditada. La jove no va aconseguir superar les proves d'accés, allò que va descartar la possibilitat de seguir endavant amb els seus plans acadèmics.

Fonts properes a Irene revelen un rerefons problemàtic en els seus últims anys escolars, amb un baix rendiment acadèmic que la va posar a punt de repetir curs. Encara que la seva intenció inicial era estudiar Direcció i Administració Hotelera, les seves dificultats amb els exàmens la van forçar a reconsiderar les seves aspiracions. La infanta Cristina, confiant en la seva filla, va invertir considerablement en les proves d'ingrés, només per enfrontar-se a la realitat que Irene no complia els requisits acadèmics.

L'origen dels problemes en els estudis d'Irene

Aquests problemes no van sorgir en un buit, sinó que estan intrínsecament lligats als desafiaments que Irene ha enfrontat en els últims anys. L'empresonament del seu pare, Iñaki Urdangarin, i les acusacions contra la seva mare han deixat una empremta profunda en ella. La revelació de les infidelitats del seu pare també ha tingut un impacte devastador en el seu benestar emocional i el seu rendiment acadèmic, donant llum sobre les raons darrere de les seves dificultats a l'escola.

Irene Urdangarin a Cambodja
Irene Urdangarin a Cambodja

Davant de la preocupació de tenir la seva filla sense un pla concret i que la veritat sortís a la llum, la infanta Cristina la va obligar a realitzar un voluntariat a Cambodja amb l'objectiu de mantenir Irene ocupada, i també per desviar l'atenció del seu baix rendiment acadèmic. Actualment, Irene es troba realitzant treball voluntari a Cambodja.