Interessant proposta la que està fent aquests dies Vanity Fair sobre la figura del rei Joan Carles. El citat portal ha engegat una sèrie de testimonis d'amics, familiars i coneguts de l'emèrit perquè s'omplin la boca parlant d'ell. I diem interessant, no perquè els trajes de saliva que li fan al monarca siguin res de nou en aquest país tan predisposat a fer reverències als Borbons, sinó perquè de tant en tant, algun d'ells descriu sucoses anècdotes sobre el campechano que paguen la pena. El pare de Espinosa de los Monteros ja va dir dijous com va reaccionar Joan Carles un dia que ell s'estava dutxant i el va interrompre amb una trucada. I ara, qui parla d'una altra trucada telefònica és l'advocat Antonio Garrigues Walker.

joan carles antonio garrigues walker

Joan Carles I i Antonio Garrigues Walker (@CasaReal)

Explica que un dia va sonar el telèfon a casa seva i li van dir que era el rei. Però Garrigues Walker va pensar que era una broma de mal gust. "El rey se puso directamente y, como yo seguía creyendo que era un amigo gracioso, lo traté como tal hasta que en un momento dijo: 'Antonio, carajo, que soy el rey'". Caramba, carambita, Joan Carles marcant paquet quan algú se'n fot d'ell i no el reconeix.

syliane de vilallonga

Syliane de Vilallonga

Un altre moment que recorda una amigui de Juancar és Syliane de Vilallonga, vídua de José Luis de Vilallonga, que confessa: "Es raro que una mujer se vuelva loca por un joven. Tengo un amigo en París que conocía a Corinna y me cuenta cada cosa...”. També explica com va reaccionar un dia que va arribar tard a una cita i ella es moria de ganes de fumar: "El rey vino a París invitado por Mitterrand y se retrasó una hora. ‘Llevo aquí de pie un buen rato ¡y sin fumar!’, le dije. Entonces pidió un cenicero, se encendió un cigarrillo y pude yo también"Qué campechano... Seguirem atents a aquestes entregues. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat