El rei Joan Carles ha anunciat que abandona els actes institucionals el proper 2 de juny. Que plega. "Tomo esta decisión desde el gran cariño y orgullo de padre que por ti siento, con mi lealtad siempre. Un grandísimo abrazo de tu padre"Sí, sí... demà m'afaitaràs. El fan plegar dels actes oficials. Ja fa nosa. Però això no vol dir que deixi d'anar a actes públics. Els monàrquics poden estar tranquils que seguiran veient com rep encantat dos orejas, un rabo i el que faci falta després d'una bona corrida. Perquè l'emèrit continuarà fent com fins ara, donant-se banys de masses a les places de toros.

joan carles elena toros efe 3

Efe

On, si no, podria posar el punt i final? On el veurem en aquesta data assenyalada que per a ell serà la darrera? Segons informa El Español, Joan Carles presidirà l'acte que se celebrarà a Aranjuez i on es retrà homenatge a la seva mare, una taurina de pro, María de las Mercedes de Borbón. La setmana passada se'l va veure a Las Ventas per San Isidro, amb una tireta a la galta. Veurem de quin posat apareix a la corrida de dissabte. El que és segur és que el que farà la data que ell ha triat com a comiat serà gaudir i aplaudir un declarat militant de Vox.

cartell toros aranjuez

José Mª Manzanares, El Juli i Morante de la Puebla són els caps de cartell de la cita a Aranjuez. Quedem-nos amb aquest últim. Un home que no se n'amaga de dir que la unitat d'Espanya només la pot salvaguardar la formació d'extrema dreta. Un torero amic de Santiago Abascal que quan li pregunten què té ell que no tenen els altres polítics, s'omple la boca dient que "Aparte de sus ideales, Santiago como amigo me ha demostrado mucho cariño y mucha honestidad. Muchas veces toreo en algún sitio y me dice: 'Ten cuidadito, no te vaya a pasar nada'. No se preocupa porque triunfe o porque corte las orejas. Son detalles de una persona con valores". Quin bon samarità...

morante de la puebla efe

Morante de la Puebla és el mateix que fa uns dies va provocar la repulsa generalitzada en netejar-li les llàgrimes a un toro. I el que pretén netejar els mals d'Espanya amb el mocador de la formació a la que ell dona suport: "¿Queremos que España siga siendo España o que sea Mongolia? Los que no respetan la tauromaquia y el folclore español es porque no se sienten identificados con España. Vox es el único partido que defiende ahora esos valores".

toro mocador

Morante de la Puebla assegura sentir "repulsa por los políticos", tal i com ha deixat clar recentment a El Mundo. Però caure en braços de Vox ha estat com agua de mayo: "yo he sentido en Vox un partido que me ha representado y dice lo que yo pienso y siento. Antes me sentía muy solo cuando recibía ataques antitaurinos y, ahora por lo menos, sé que hay un partido político que me defiende. Pese a la incomodidad de que me señalen por ser de un partido, creo que es una incomodidad necesaria".  

JOAN CARLES TOROS GTRES

GTRES

El torero se sentia molt sol abans que Vox acudís al rescat. Igual que Joan Carles quan va abdicar fa cinc anys: "Fue uno de los días más tristes de la vida del Soberano. Tanto que el documento de la abdicación que acababa de rubricar con su firma nadie se molestó en recoger", explica Jaime Peñafiel. Ara, però, l'un li brindarà la faena a l'altre perquè no estigui trist donant per acabada la seva atrafegada vida oficial... Tot en ordre.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat