Palau de la Zarzuela. El rei Felip presideix la reunió del Consejo de Seguridad Nacional, en la qual s'avaluen factors i situacions que puguin afectar la Seguretat Nacional. Un dels factors que ni de conya han abordat en la reunió és el factor estilístic. Tampoc el de la modernitat.

Sovint veiem mostres i més mostres de com d'anacrònica és la institució monàrquica, no només conceptualment, sinó també pel que fa a la imatge que mostren. Només cal donar un cop d'ull al despatx de Felip, ple de pongos i objectes sense cap sentit en l'any 2021.

felip i leticia despatx3

Despatx de Felip a Zarzuela / @CasaReal

A la reunió d'aquest dijous, el Borbó, a un extrem de la taula, acompanyat de diferents autoritats, entre ells, el president del Govern, Pedro Sánchez, i una nodrida representació ministerial: la vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Diaz; la vicepresidenta tercera del Govern i ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera; el ministre d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares; la ministra de Justícia, Pilar Llop; la ministra de Defensa, Margarita Robles; el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska i un llarg etcètera.

felip i ministres

felip i ministres2

Felip VI, envoltat de ministres i del president del Govern, Pedro Sánchez / @CasaReal

Qui ha analitzat la imatge, com acostuma a fer amb un ull clínic que només ella té, és l'experta en comunicació no verbal Patrycia Centeno, col·laboradora habitual del Tot es mou de TV3, que novament ha fet el comentari precís a xarxes sobre una imatge grotesca protagonitzada pels reis espanyols.

A Centeno li ha grinyolat de mala manera el que es veu en aquesta imatge facilitada per Casa Reial on es veu Felip d'esquena:

felip i ministres3

Felip VI, envoltat de ministres i del president del Govern, Pedro Sánchez / @CasaReal

Centeno comenta el que es veu a l'esquerra de Felip. Una tauleta amb un telèfon, el cable penjant i l'esperpent de les estovalles blaves deu talles grans, arrossegant-se per terra i fent tot d'arrugues: "¿Es necesario ser tan cutres? ¿No puede tener un teléfono inalámbrico o uno bonito clásico y no esa cutrez de teléfono con esa mesita? Y ya que estamos, ¿arreglar los bajos del mantel (o directamente quemarlo)?".

Tres preguntes i tres respostes: sí, sí i sí. O això és el que hauria de passar. Però tranquils que la cosa continuarà igual fins la fi dels dies. Arran del seu comentari, molts usuaris s'hi han abonat:

La monarquia espanyola... línia directa amb el futur, la modernitat i el bon gust.