Fa temps es va saber de les inquietuds culturals de la princesa Elionor. Segons els cronistes blaus, la nena és una apassionada de Els set samuráis d'Akira Kurosawa o d'El viaje de Chihiro de Miyazaki. El passat estiu, qui algun dia espera regnar a Espanya va anar a veure una pel·li sobre monarques i regnats. No el del seu pare o el del seu campechano avi, sinó el de Simba. Elionor, la seva germana, la reina Letícia i l'emèrita Sofia van anar a Palma a veure la versió amb animals fets digitalment d'El rey león

reina leticia sofia elionor gtres

GTRES

Probablement l'herència cinematogràfica li vingui de la seva mare, una reina Letícia que sempre s'ha mostrat una admiradora del setè art. A Felip li agraden una altra mena de pel·lícules. Però aquest divendres al vespre, el rei i la seva filla gran van anar junts al cinema. No hi eren la filla petita ni la mare. Probablement es van quedar a casa perquè la pel·lícula que van triar el monarca i la seva hereva no era massa apta per l'edat de Sofia. Van anar junts als cinemes Ideal de Madrid, a la sessió de les 8 del vespre, “Como dos espectadores cualquiera disfrutaron de la película y de un cubo de palomitas que, finalizada la proyección, depositaron en la correspondiente papelera”, assenyala Vanity Fair. Que bé, quina il·lusió. Celebrem el civisme borbònic.

felip i elionor gtres

GTRES

Què van anar a veure? Ad Astra: hacia las estrellas, l'últim film de Brad Pitt on l'actor interpreta un astronauta que viatja als límits del sistema solar. El seu personatge, sense fer cap spoiler, és el d'un enginyer que perd el seu pare en una missió a Neptú per trobar senyals d'intel·ligència extraterrestre. Temps després, inicia el seu propi viatge a través del sistema solar per mirar de trobar-lo i resoldre els misteris pels que la primera missió va fracassar.

A Felip li agraden aquests cinemes, igual que els Renoir i els Manoteras de la capital espanyola. I com sempre, "para no causar revuelo habitualmente entran en la sala cuando las luces ya se han apagado”. El més curiós de l'escapada al cinema del rei i la seva filla han estat les declaracions d'un espectador a la Cadena Ser. L'home va seure prop dels reials espectadors i assegura que durant la projecció, Elionor li va preguntar al seu pare, entre murmuris, què li passava al protagonista, l'astronauta interpretat per Brad Pitt. Què va contestar el rei Felip?: "Lleva mucho tiempo solo y está tarado”. Quina crítica cinematogràfica! Quina sinopsi! Quina explicació! Creiem que la distribuïdora d'Ad Astra podria aplicar-la en els seus cartells promocionals. Elionor no entén el personatge de Brad Pitt. I molts ciutadans no entenen el paper que representa el seu pare. Una monarquia que també sembla ciencia ficció.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat