Els darrers fets i paraules del rei Felip estan sulfurant com feia temps la ciutadania. El monarca espanyol, en un atac sobrevingut de fer veure que serveix per a alguna cosa, porta unes darreres hores de traca. Primer, omplint-se la boca més que mai i tirant de cinisme demanant que "Ahora corresponde que todos juntos, que entre todos, seamos capaces de reactivar la economía". Que comenci per rascar-se ell la seva butxaca i la del seu pare. Que retiri els milions fraudulents dipositats en comptes suïssos de l'emèrit.

felip

@CasaReal

Però la cosa no acaba aquí. Un titular del portal Infolibre.es ha provocat una lapidació massiva del Borbó. Volent destacar les aportacions d'associacions presidides per Felip, han provocat un viatge al passat. Però en teoria, som al segle XXI. Any 2020. 2 de juny. Fa molt que l'època feudal va quedar enrere. Que sapiguem, les justes medievals ja no es porten. Tot i que veient l'alabarda que té el rei espanyol al seu despatx, potser ell es pensa que encara viu en l'any 1253. O potser alguns més monàrquics que la bandera volen fer-nos-ho creure.

alabarda felip

@CasaReal

alabarda felip2

@CasaReal

Llegim al citat mitjà que "Felipe VI convence a la nobleza española para que regale leche y aceite a los pobres". Expliquen que el Palau de la Zarzuela ha informat que les "Corporaciones Nobiliarias, las Órdenes Militares, las cinco Reales Maestranzas, las Órdenes Internacionales con actividades en España, y otras Corporaciones nobiliarias y caballerescas" han respost a una crida del monarca per comprar milers de litres de llet i oli d'oliva verge "de la mejor calidad" per contribuir al pla Cruz Roja responde frente al Covid-19. Els termes emprats han transformat el que seria proporcionar menjar als més necessitats en una mena de proclama borbònica pròpia d'èpoques pretèrites:

No ens estranyaria gens que algun dia tornéssim al derecho de pernada.