El rei Felip, si pogués, faria desaparèixer aquest divendres 4 de setembre del calendari. El monarca té una doble cita aquest matí que li desagrada profundament. Una, per motius d'agenda, l'altra, per dir adéu a un bon amic (i el primer excunyat que va tenir de jove). 

felip serios 2

Felip (GTRES)

Felip rep a Moncloa la fiscal general de l'Estat, que li farà entrega de la Memòria de la Fiscalia. Quina és el morbo? Que el Borbó es trobarà per primer cop amb Dolores Delgado des que aquesta encarregués a un dels seus subordinats a la Fiscalia del Suprem la investigació sobre el cas AVE a La Meca, que ha esquitxat a la cara de Joan Carles i que ha ajudat a que fugís del país amb la cua entre les cames. Una investigació formal i preliminar sobre els suposats negocis fraudulents de l'emèrit. Una cita incomodíssima per Felip, que haurà de fer el paperot davant Delgado en la visita protocolària prèvia a l'acte solemne de l'Obertura de l'Any Judicial.

felip dolores delgado

Felip i Dolores Delgado (Efe)

I després, visita al tanatori per acomiadar un bon amic, que va morir de manera repentina als 56 anys, el banquer Jaime Carvajal Hoyos. Germà de Victòria, la seva primera nòvia en època adolescent, la mort del financer ha deixat molt tocat un Felip que fins i tot va exercir de testimoni al seu casament.

jaime carvajal hoyos

Jaime Carvajal Hoyos (GTRES)

Casa Reial ha confirmat que el rei i Letícia aniran al tanatori de Tres Cantos que acollirà la capella ardent pel difunt, i on els monarques diran el darrer adéu al seu amic i donaran els seus condols a la vídua i la família.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat