Fa unes setmanes, un rètol al programa de Mònica López a TVE va indignar els més monàrquics del país. Clam popular contra qui va tenir la pensada de definir així la princesa Elionor quan es va saber que marxava a estudiar fora d'Espanya a un castell de Gal·les:

leonor abuelo TVE

'La hora de la 1' (TVE)

L'autor d'aquell Leonor se va de España, como su abuelo, va ser foragitat immediatament. Però ara qui sap si el periodista català autor d'aquella frase ha trobat feina al diari La Razón i continua des d'allà la seva tasca d'ensorrar els Borbons des dels mitjans de comunicació. Evidentment, no és el cas, però un altre col·lega (o l'editor, o el maquetador) de l'esmentat mitjà s'han afegit a provocar la riota pel que han escrit. Els destinataris indirectes i involuntaris? Els pares de la nena. Els mateixos reis d'Espanya al centre de la diana.

reyes acto terrorismo

Felip i Letícia (@CasaReal)

En la seva edició d'aquest divendres 12 de març, l'esmentat mitjà es fa ressò de les queixes i lamentacions dels empresaris i el poder econòmic espanyol per la situació grotesca a nivell polític que s'ha viscut els darrers dies a Múrcia i Madrid. Clamen perquè es resolgui tot quan abans i traslladen el seu malestar al Govern central i a l'oposició per la permanent confrontació i la incapacitat de pactes d'Estat. Però d'entre totes les frases que alguns testimonis de grans empreses els hi han fet arribar, la crítica que han destacat a La Razón per encapçalar la peça, l'entre cometes triat, ha estat: "Juegan con el hambre de España". Quina és la pífia (o potser, la deliberada tria)? Que en l'edició en paper han posat la frase il·lustrant-ho amb una foto dels reis d'Espanya en l'acte d'Estat de Reconeixement i Memòria a totes les Víctimes del Terrorisme del passat dijous a Madrid. Jon Inarritu ho ha recollit de manera sublim:

tuit inarritu

Qui sap si el subconscient els ha traït. Certament, Felip, Letícia i la milionària despesa que genera la corona podria considerar-se que malbarata els diners dels ciutadans. Perquè mentre mig país viu amb penúries econòmiques i no té per un plat a taula, a Zarzuela o a Abu Dhabi tenen un menú degustació dia sí, dia també. La xarxa al·lucina:

tuit inarritu respostes

Ves per on, qui ho diria que seria Paco Marhuenda qui s'afegiria a humiliar els Borbons d'aquesta manera...