Dies de confinament. Dies d'ensenyar quins llibres tenim a les prestatgeries de l'estudi o del despatx. O tothom llegeix molt o tothom fa veure que llegeix molt, segons es pot veure a cada connexió durant aquests dies. Al despatx de Felip també s'han vist molts pongos, molta foto i molts llibres. Però no fa pinta que els hagi rellegit els darrers dies. 

foto despatx felip i leticia3

@CasaReal

Tampoc sembla que els hagin llegit les seves filles. Però ara la revista ¡Hola! ha revelat quines lectures estan abordant aquests dies la princesa Elionor i la infanta Sofia. Les dues nenes ja han demostrat en el passat tenir gustos molt eclèctics i sovint, més propis d'algú de més edat. O això o les han volgut fer passar per intel·lectuals, que també podria ser. Es va dir que la nena gran té Los siete samuráis de Kurosawa com a pel·lícula de capçalera. 

elionor i sofia posado casa reial

@CasaReal

Però, què estan llegint les filles de Felip i Letícia aquests dies? Amb moltes hores per endavant a Zarzuela, i sent una àvida lectora, Elionor està llegint aquests dies un dels llibres preferits del seu pare, 'En la otra punta de la tierra: la vuelta al mundo de Magallanes', de Philippe Nessman. A més, li han encarregat una feina, resumir El conde Lucanor de Don Juan Manuel, príncep de Villena.

llibre magallanes

conde lucanor

Veurem si també tenen temps de llegir algunes de les obres preferides de la seva mare, com El señor de los anillos, La historia interminable o els contes de Roald Dahl. La publicació també destaca la llista d'exemplars que han arribat aquests dies a Zarzuela, entre ells, 'Los escribidores de cartas', de Beatriz Osés; 'Cambiemos el mundo', de Greta Thunberg, y 'Cuentos de buenas noches para las niñas rebeldes', de Elena Favilli y Francesca Cavallo. És clar que per lectura sorprenent, els 'Libros para mañana', una sèrie pensada pels lectors més joves, publicada l'any 1977, amb títols com Cómo puede ser la democraciaAsí es la dictaduraHay clases sociales y Las mujeres y los hombres.

llibres

Si hi ha alguna cosa que no entenen del segon volum, que li preguntin al seu avi, que el va posar a dit un dels màxims exponents.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat